Václav Fischer slibuje velký návrat. Jeho nový projekt ale stojí na vratkých základech

Vizualizace Boeingu 737 na internetových stránkách airfischer.com

Vizualizace Boeingu 737 na internetových stránkách airfischer.com Zdroj: airfischer.com

Podnikatel Václav Fischer
Boeingy 737 zkrachovalé společnosti Fischer Air
Boeingy 737 zkrachovalé společnosti Fischer Air
4
Fotogalerie

Osm nových linek, dva letouny a přinejmenším dvě pobočky. Takové plány má už na příští léto společnost Air Fischer, nový projekt podnikatele Václava Fischera. O přípravovaných aerolinkách ale nic neví ani Úřad pro civilní letectví, ani příslušná letiště.

Společnost Air Fischer vznikla na konci září, Fischer je jejím stoprocentním vlastníkem. „Od jara 2019 se do oblak nad Evropou vrátí modrá letadla Air Fischer. Vybavena švýcarskou investicí bude Air Fischer zpočátku provozovat dvě letadla typu Boeing 737 – 700,“ hlásala tehdy webová prezentace firmy. V plánu byly lety z Basileje, Berlína, Bratislavy, Brna, Pardubic a Salcburku především do Středomoří. Prodej letenek měl odstartovat v listopadu.

V průběhu následujících měsíců se tyto plány začaly měnit. Nyní Air Fischer na webu avizují, že v červnu 2019 otevřou pět nových linek z Brna a tři další z Bratislavy. Na letišti v Brně pak společnost slibuje už v lednu otevřít kancelář.

Právě červnový termín zahájení provozu je přitom prakticky nereálný. Na hranu možného se Air Fischer dostává především s podáním žádost o potřebné povolení. Podle obchodního rejstříku totiž Air Fischer nemá v současnosti jako předmět podnikání zapsánu leteckou dopravu a chybí jí i osvědčení leteckého dopravce, takzvané AOC.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!