Zajděte si na slávky během Prague mussel week do vyhlášených podniků

Prague Mussel Week

Prague Mussel Week Zdroj: Prague Mussel Week

Dobře a správně připravené slávky jsou jeden z vrcholů nekomplikované gastronomie. V klasickém receptu s bílým vínem je zvládne uvařit každý, ve trocchu složitějších receptech je lepší ochutnat je na osvědčených místech. A na to je ideální navštívit některé z vybraných restaurací během Prague mussel week. 

Co jiného začít dělat během konce září, obzvláště, když má extrémně pršet, než jíst dobré jídlo. Druhý ročník food festivalu Prague mussel week se bude konat 21. až 27. září a v desítkách pražských restaurací budou speciální mušlová menu. Prague Mussel WeekPrague Mussel Week | Prague Mussel WeekSpeciální menu, jejichž hlavní ingrediencí jsou holandské slávky, ovšem letos nabídnou i gastro podniky mimo Prahu, například karlovarský Grandhotel Pupp. „Z pražských restaurací se do festivalu zapojí mušlové špičky jako Les Moules, Bruxx či Blue Fjord. Slávky bude možné ochutnat také v deseti provozovnách Perfect Canteen. Nově se mezi partnery festivalu zařadila značka Bohemia Sekt, na zájemce tak ve vybraných restauracích čeká speciální menu doplněné o tuzemské nejoblíbenější šumivé víno,“ prozrazuje Jan Škoda z HOPI HOLDING, jež festival pořádá.

Ti, kdo upřednostňují domácí přípravu jídel, na webu festivalu najdou exkluzivní recepty od šéfkuchařů zapojených podniků. Vyzkoušet tak mohou gastroporna třeba podle Tomáše Malíška z Les Moules či Zdeňka Křížka a Karla Kaše, mentorů soutěže KU Young Chef.

Na webu praguemusselweek.cz navíc můžete získat voucher na 1+1 na porci slávkových delikates zdarma. Voucher si lze na stránkách akce vygenerovat již od 1. září.