Antihrdina Bébel. Belmondových top 7 filmů a 7 čísel 

Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo Zdroj: profimedia.cz

Kasino Royale
U konce s dechem
Profesionál
Bláznivý Petříček
Muž z Ria
7
Fotogalerie

Personifikace nesouhlasu s vývojem společnosti. Symbol neprvoplánové krásy. Muž, který podle filmových kritiků dokázal zahrát úplně všechno. Národní poklad Francie. V přívlastcích a nálepkách by šlo pokračovat dlouhé hodiny. Identifikovat se s ním bylo tak snadné... Herecká legenda Jean Paul Belmondo zemřel v pondělí ve věku 88 let. Upozorňujeme na jeho nejpopulárnější filmy, konkrétně v sedmi nejoblíbenějších titulech podle databáze IMDB v galerii, a na některé zajímavé souvislosti jeho života v sedmi číslech. 

30 boxerských zápasů - absolvoval před svou hereckou kariérou. Podle některých zdrojů šlo o profesionální souboje, podle jiných „pouze“ o sportovní soutěže.

28 let - mu bylo, když natočil jednu ze svých nejoceňovanějších filmových rolí ve snímku v českém překladu U konce s dechem (premiéra 1960). Režiséru Françoisi Truffautovi bylo tehdy 26. Film je považován za jedno z nejdůležitějších děl takzvané Francouzské nové vlny. 

přes 80 filmů - natočil Belmondo za svou kariéru (v galerii si prohlédněte ty nejpopulárnější).

2 ženy, 4 děti - a sice první manželství s Élodie Constantin (1952 - 1968), druhé s Natty Tardivel (2002 - 2008) a potomci Paul, Stella Eva Angelina, Patricia, Florence. 

v roce 2000 - Belmondo přežil cévní mozkovou příhodu, byl částečně ochrnutý, několik let rehabilitoval a neobjevoval se na veřejnosti. 

4 dabéři - přemluvili Belmonda do češtiny. Jan Tříska, Miroslav Moravec, Jiří Krampol a Ladislav Mrkvička.