Co poslouchá Annet X

Annet X

Annet X Zdroj: Pinterest, archivy autorů

Adele - 30. Pět let fanoušci čekali na nové album britské zpěvačky Adele, které – stejně jako všechna předchozí – pojmenovala pouze jejím věkem v roce vydání.
Amelie Siba, loňská vítězka ceny Apollo si nadělila album Love Cowboys.
2
Fotogalerie

Dvaadvacetiletá Aneta Charitonova na scénu vstoupila jako youtuberka a módní blogerka, brzy však přesedlala na hudbu, konkrétně na žánry jako soul a r’n’b. Vydala debutové album s názvem Až vyrostu, chci být Aneta Charitonova, které bylo aktuálně odbornou porotou nominováno na cenu české hudební kritiky Apollo 2021.  Prozradila nám, s jakou hudbou tráví své dny. 

Od které písničky, kterou napsal někdo jiný, znáš celý text od začátku do konce?

Abych nejmenovala klasicky Franka Oceana, tak řeknu třeba Just The Two of Us od Grovera Washingtona Jr. a Billa Witherse. Ale kdysi to bylo třeba Beez In The Trap od Nicki Minaj.

Jaké bylo první album, které sis koupila nebo dostala?

Měla jsem nějaký kazety s různými mixy r’n’b, ale první ofi ko vlastní cédéčko bylo legendární Loose od Nelly Furtado a Timbalanda.

Co nejraději posloucháš v autě nebo v MHD?

Vlastní dema, hahaha! Ale jinak nějaký příjemný věci, Roy Ayers, Al Green, Bobbi Humphrey, Donald Byrd, Marvin Gaye, Stevie, Cymande nebo Robert Glasper Experiment jsou super na cesty. Anebo Gil Scot -Heronův projekt s Brianem Jacksonem.

Která písnička tě v poslední době nejvíc dostala?

It‘s Possible od Piero Piccioni společně s Catherine Howe.

Ve kterém videoklipu bys chtěla prožít jeden den života?

Možná víc než v klipu bych chtěla zažít den v původním Soul Trainu (legendární americká hudební a taneční TV show ze 70. let, pozn. red.). Ale jinak je můj all time favorit Erykah Badu v Other Side Of The Game.

Co dalšího si poslechnout v lednu?

Adele - 30

Pět let fanoušci čekali na nové album britské zpěvačky Adele, které – stejně jako všechna předchozí – pojmenovala pouze jejím věkem v roce vydání. Témata písní z alba poznamenal trpký rozchod, kterým Adele před časem prošla, i současná pandemie. A i když je to album převážně smutné, viz pilotní singl Easy On Me, dočkalo se od fanoušků i kritiků doslova frenetického přijetí. Debaty o albu roku v tomto případě vůbec nejsou nadsazené.

Amelie Siba - Love Cowboys

A když už jsme u té zmínky o cenách Apollo, loňská vítězka této ceny, pražská písničkářka Amelie Siba, si nadělila nové album. To v duchu DIY estetiky opět naplnila křehkými písněmi, které si natočila převážně sama. Společně s několika kamarády producenty, jako je Kryštof Křiček z Please The Trees nebo multiinstrumentalista Prokop Korb jim však tentokrát dala trochu košatější aranžmá, v nichž se však její nádherný a posmutnělý hlas neztratí.