Na víkendový výlet vyrazte do švýcarského muzea značky Audemars Piguet

Audemars Piguet

Audemars Piguet Zdroj: Archiv muzea

Hodinky ikonické značky jsou vystaveny v designových glóbech.
Hodinky v muzeu Audemars Piguet.
V muzeu se můžete podívat na techniky výroby hodinek.
Muzeum rozhodně patří pod unikátní stavby.
4
Fotogalerie

Malebné švýcarské městečko není jen cílem milovníků přírody. Ukrývá také klenot moderní architektury, muzeum legendární hodinářské značky Audemars Piguet. Kvalitní stavitelství se pozná kromě jiného podle toho, že ctí okolní prostředí, ba co víc, čerpá z něj inspiraci. 

To bezpochyby platí i o muzeu ve švýcarském Vallée de Joux, které vedle svého prostorového zasazení refl ektuje i jedinečné historické dědictví fi rmy, která jej postavila. Muzeum otevřelo po drobném covidovém zdržení v loňském roce a stojí za ním věhlasné urbanistické studio BIG ve spolupráci s Atelierem Brückner a zahradními specialisty Müller Illien. To nejzajímavější vás ale čeká uvnitř.

Přímo v budově muzea totiž můžete navštívit dílny, ve kterých se vyrábějí ty nejluxusnější hodinkové komplikace a nahlédnout tak doslova pod ruce hodinářským mistrům. Samozřejmě si užijete také informace z historie značky, která v tomto malebném místě sídlí už od roku 1875.

Musée Atelier Audemars Piguet tak poskytuje unikátní pohled nejen na okolí a značku, kterou reprezentuje, ale také na staletou tradici švýcarského hodinářství. Je tak dokonalou symbiózou architektury, inženýrství, hodinářství a historie. Pokud zavítáte do Švýcarska, určitě si jej nenechte ujít.

Článek byl poprvé uveřejněn v září 2021 v magazínu Formen.