Nejdražší byt v historii Vídně jde do prodeje. Apartmá v paláci stojí 850 milionů

Bel Étage je nejdražším bytem v historii Vídně.

Bel Étage je nejdražším bytem v historii Vídně. Zdroj: Living De Luxe

Takto vypadá penthouse na prestižní adrese. Ten je v nabídce za cenu přibližně 10 mil. eur.
Byty v paláci Henckela von Donnersmarcka, který se nachází přímo u vídeňského Městského parku, nepatří k nejlevnějším, ale při pohledu na ten luxus a výhled do okolí se není čemu divit.
Majitelům bytů na prestižní adrese jsou k dispozici nepřetržité consierge služby.
Byt Golden Dahlia na prestižní adrese Parkring 14 stojí necelých 11 milionů eur.
Střešní terasa.
22
Fotogalerie

Více než tři čtvrtě miliardy korun si bude muset připravit zájemce o nejdražší byt v historii Vídně, který se právě objevil na realitním trhu. Za tuto cenu ale získá nemovitost s plochou více než 1100 m² na lukrativní adrese a navíc bude moci využívat služby pětihvězdičkového hotelu v sousedství.

Osm ložnic, osm koupelen, vysoké více než pětimetrové stropy s malbami a štukovými dekoratiními prvky, francouzské parkety, dřevěné obklady, obytná plocha 1,132 m² v interiéru a dalších 101 m² balkónů a teras. Byt s příhodným jménem Bel Étage (vznešené patro pro šlechtu) v nově zrenovaném paláci z 19. století na prestižní vídeňské adrese Parkring 14 je momentálně k prodeji za 32,5 milionu eur (asi 850 milionů korun), což je nejvyšší cena za byt v historii Vídně.

Pro srovnání, nejlevnější byt v daném paláci je momentálně k prodeji za „pouhých“ 4,5 milionu eur, tedy přibližně 117 milionů korun. Oproti Bel Étage je sice šestkrát menší, ale i jeho majitelé budou moci využívat všechny služby sousedního pětihvězdičkového hotelu Almanac Vienna. Navíc mají všichni rezidenti k dispozici vlastní wellness, fitness, gourmet restauraci a nepřetržité consierge služby.

Na luxusní bydlení ve vídeňském paláci se podívejte v galerii: