Unikátní hotely s výhledem na polární záři. Je mezi nimi i skleněné iglú

Hotel Rangá na Islandu má k pozorování polární záře ideální podmínky.

Hotel Rangá na Islandu má k pozorování polární záře ideální podmínky. Zdroj: Hotel Rangá

Hotel Rangá na Islandu má k pozorování polární záře ideální podmínky.
Unikátní Icehotel v Jukkasjärvi v severním Švédsku, kde si krom pozorování polární záře užijete i výjimečný pobyt v pokojích, chatách a apartmá vyrobených z ledu z přilehlé řeky Torne.
Prosklená iglú SnowLounge AuroraHut Glass Igloos ve Finsku jsou k pozorování polární záře přímo ideální.
Northern Lights Village Levi ve Finsku nabízí svým hostům chaty s prosklenou střechou umožňují pozorovat polární záři přímo z pohodlí ubytování.
Glass Resort se nachází v Rovaniemi v Santa Clausově vesničce ve Finsku. Na hosty tu krom polární záře čekají apartmány s francouzskými okny, sauna a soukromá venkovní vířivka.
79
Fotogalerie

Zima, jak má být. Spatřit na vlastní oči polární záři patří ke snům téměř každého cestovatele. Noční obloha hrající barvami je zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Její kouzelnou atmosféru si vychutnáte v unikátních a tomuto účelu přizpůsobených severských hotelech ve Švédsku, Norsku, na Islandu či ve Finsku.

Polární záře (Aurora Borealis) vzniká působením slunečního větru na magnetické pole Země a objevuje se nejčastěji v okolí polárního kruhu. Tančící barevná světla na noční obloze si můžete stylově užít v jednom ze severských hotelů, které krom komfortu a perfektních podmínek ke sledování, nabízí i mnohé jiné jedinečné zážitky. 

Jak vypadá polární záře z pohodlí venkovní vířivky, skleněného iglú či hotelu z ledu si můžete prohlédnout v galerii.