Víte kdo vyrábí trofej pro vítěze NBA? Tiffany

Tiffany

Tiffany Zdroj: Tiffany & Co.

Trofej vzniká každý rok v kovovýrobní dílně společnosti Tiffany v Cumberlandu na Rhode Islandu.
61 centimetrů vysoká trofej váží 7,2 kilogramu a je pojmenována podle bývalého komisaře NBA.
Tiffany poprvé vytvořil ikonickou Larry O’Brien Trophy v roce 1978.
3
Fotogalerie

Tiffany & Co. není jen šperkařská značka, známá pro své úžasné diamanty. Díky svým základům a dlouholetým zkušenostem se zpracováním kovů také každoročně vyrábí trofeje pro zásadní sportovní události. Jejich trofej nyní získali Milwaukee Bucks k vítězství ve finále NBA 2021.

Společnost Tiffany poprvé vytvořila ikonickou Larry O’Brien Trophy v roce 1978. Tuto trofej získává každoročně od Národní basketbalové asociace (NBA) vítěz finále basketbalové ligy. Odměna o výšce 61 centimetrů váží 7,2 kilogramu a je pojmenována podle bývalého komisaře NBA Larryho O'Briena.

Vyrobena je ze sterlingového stříbra zlaceného 24karátovým zlatem metodou vermeil a její design připomíná basketbalový míč v reálné velikosti před dopadem do sítě.

Trofej vzniká každý rok v kovovýrobní dílně společnosti Tiffany v Cumberlandu na Rhode Islandu. Řemeslníci používají při její výrobě staré techniky, jako je odstředivé lití, opracování stříbra, tepání, ruční rytí a leštění. Výroba trofeje trvá přibližně šest měsíců a vyžaduje celkem 63 hodin práce.

Tiffany navrhuje a vyrábí i další slavné basketbalové trofeje: trofej Billa Russella pro nejužitečnějšího hráče finále NBA, trofej pro vítězky ženské basketbalové ligy WNBA a trofeje pro vítěze Východní a Západní konference NBA.