Jaké knihy si přečíst v lednu

Knihy

Knihy Zdroj: Kateřina Benzlová

Všichni si dávají nějaké novoroční předsevzetí. Nebo možná ne všichni, ale každému to proběhne hlavou. Pokud se necítíte na fitko, absenci alkoholu nebo podobné věci, zkuste se dostat do čtení. Vybrali jsme pár skvostů nejen na zimní večery. 

Adam Plachetka, Vojtech Babka - To je klasika! 

V knize najdete rozhovory se slavným českým operním pěvcem, který je dnes známý i širší veřejnosti. Ve svých pětatřiceti letech se dostal na nejslavnější světová pódia včetně Metropolitní opery v New Yorku. V knize se dočtete o jeho operních začátcích, o prvních angažmá v Národním divadle až po současnost, kdy je vyhledávaným sólistou na nejvyšší úrovni.

Michael Třeštík - Hodně jsem nikde 

Spousta malých proher, spousta malých vítězství. A pořád se hraje dál. Michael Třeštík celý život opravdu hodně je. Občas nahoře, jindy dole, někdy dokonce nikde. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezčasí, divokých devadesátek i pandemického období.

Christian Gálvez - Dívka č. 37 

Hannah, dívka č. 37. G. Wolf. Jediná rukou vepsaná věta v nalezeném průkazu nacistického vojáka přiměje mladou Hannah pátrat v minulosti. Florencie roku 1944 – kolébka umění, která se stala svědkem nespočtu krutostí, ale také naděje v lidské dobro v podobě Gerharda Wolfa, německého konzula, který před nacisty zachránil mnoho životů i uměleckých památek.

J. K. Rowlingová - Vánoční prasátko 

Napínavá pohádka plná kouzel od autorky Harryho Pottera potěší děti všeho věku. Kuba a jeho plyšové prasátko Pašík se od sebe nehnou ani na krok – to se ale změní jednoho Štědrého večera, kdy Kuba o Pašíka přijde. Je zoufalý a potřeboval by zázrak, aby svoji milovanou hračku našel. A protože jsou Vánoce, takový zázrak se skutečně stane.

Jo Nesbø - Žárlivost

Strhující sbírka napínavých příběhů od krále severské krimi. Nevěra se nevyplácí a nakonec vždycky vyjde najevo. A když se vášeň proplete se žárlivostí, k pomstě zbývá už jen krůček. Zápletek je mnoho: dva horolezci bojují o krásnou řeckou servírku, taxikář nachází v šéfově autě náušnici své manželky, žena letící z New Yorku do Londýna se kvůli manželově nevěře rozhodla spáchat sebevraždu... Kolotoč silných emocí se ale dává do pohybu ve všech.