Patek Philippe představil čtyři nové modely v kolekci Grand Complications

Split-Seconds Chronograph

Split-Seconds Chronograph Zdroj: Carolinum

hodinky Grande Sonnerie mají platinové pouzdro a strojek se skládá ze 703 součástek.
Grande Sonnerie
Minute Repeater Tourbillon
Hodinky Minute Repeater Tourbillon
Perpetual Calendar Chronograph mají věčný kalendář, který, pokud hodinky udržujete v chodu, zvládne držet správné datum 100 let.
7
Fotogalerie

Chytré hodinky jsou možná příhodné, ale nikdy nenahradí krásu pořádných hodinek a pocit z jejich nošení. Málokterá hodinářská manufaktura na světě má takovou prestiž jako Patek Philippe. Už více než století si značka udržuje místo na pomyslné špičce vysoké hodinařiny díky hodinkám s komplikacemi, tedy funkcemi, které dokáží měřit něco více než jen prostý čas.

Ty opravdu nejsofistikovanější pravidelně představuje v kolekci Grand Complications. Velké uznání sklízí například komplikace, jež změřený čas hlásí pomocí odbíjení. 

Patek Philippe byl také první hodinářskou manufakturou, jež vyrobila chronograf s vlečnou ručkou ve formě náramkových hodinek, a to už v roce 1922. Dodnes rozvíjí nejen tradici chronografů, jež dokáží měřit různě dlouhé časové úseky, ale též věčného kalendáře, který jako první na světě doprovodila chronografem.

Nyní značka vydala čtyči nové modely.  Grande and Petite Sonnerie, Minute Repeater Tourbillon, Split-Seconds Chronograph a Perpetual Calendar Chronograph. 

Grande Sonnerie Grande SonnerieGrande Sonnerie | CarolinumTento kus dokáže automaticky odbíjet celé hodiny a čtvrthodiny. Nový strojek, kalibr GS 36-750 PS IRM se 72hodinovou rezervou chodu, se skládá ze 703 součástek a je uložen v platinovém pouzdře. Nadčasovou eleganci modelu doplňuje černý číselník vytvořený tradiční smaltovou technikou grand feu.

Minute Repeater Tourbillon Hodinky Minute Repeater TourbillonHodinky Minute Repeater Tourbillon | CarolinumV roce 1989 slavila značka 150. výročí na trhu a tento rok také znamenal znovuzrození hodinek s odbíjením. Patek Philippe otevřel novou kapitolu ve své historii a mohl dále zdokonalovat tuto komplikaci. Jedinečným kusem je Reference 5303R-001. Jde o první náramkové hodinky, u nichž lze díky skeletonizaci pozorovat práci gongů a kladívek z přední strany. 

Split-Seconds Chronograph Split-Seconds ChronographSplit-Seconds Chronograph | CarolinumTento typ chronografu dokáže díky druhé sekundové (vlečné) ručce měřit časové úseky, které stejně začínají, ale mají různou délku. Platinová pouzdra Patek Philippe mají na pozici šest umístěn malý diamant. Chronograf s vlečnou ručkou je nově vybaven modrým číselníkem, který je tvořen technikou smaltování grand feu a díky vypalování jednotlivých vrstev barvy vyniká vysokým leskem. Modrá barva číselníku dodala klasice Split-Seconds Chronograph modernější nádech.

Perpetual Calendar ChronographPerpetual Calendar ChronographPerpetual Calendar Chronograph | CarolinumVěčný kalendář dokáže při znázorňování data počítat i s přestupným rokem, a pokud udržujete hodinky v chodu, zvládnou zaznamenávat správné datum bez nutnosti korekce až stovku let. Patek Philippe vyrobil legendární náramkový věčný kalendář s chronografem v roce 1941.  Reference 5270J-001 je ztělesněním luxusních hodinek, jejichž výjimečnost pozná i naprostý laik dnes a poznal ji stejně před desítkami let. 

Hodinky z kolekce Grand Complications jsou dostupné většinou na objednání. Butik Patek Philippe, Pařížská 9, Praha 1, www.carollinum.cz