Colt vrhl na trh bondy za miliardy. Dvě třetiny papírů prodal ještě před jejich vydáním

Na trh hodlá Colt CZ poslat balík dluhopisů

Na trh hodlá Colt CZ poslat balík dluhopisů Zdroj: Colt CZ Group

Zbrojařská skupina Colt CZ přichystala nadílku investorům. Na trh poslala firma balík dluhopisů v objemu až tří miliard korun splatných za sedm let. Podle informací E15 investoři upsali už téměř dvě třetiny emise. Výnos navázal Colt na momentální vývoj tržních úrokových sazeb. Konečný výtěžek tak bude záležet na tom, jakou strategii zvolí Česká národní banka v budoucím boji se stále palčivou inflací. Podle znalců si firma emisí bondů připravila prostor pro další akvizice. Novou emisi schválil v květnu regulátor. 

„Skupina Colt CZ vydá dluhopisy tento čtvrtek,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí Coltu Eva Svobodová. Podle trhu už byla nicméně většina papírů prodána. "Emise již byla institucionálními investory upsána předminulý týden, a to v objemu mírně přes 1,9 miliardy korun," uvádí Ondřej Matuška, senior portfolio manažer Conseq Investment Management.

Zbrojovka požádá o přijetí dluhopisu na pražské burze, kde by se měl začít obchodovat v den vydání. „Management neuvedl konkrétní účel, na nějž jsou dluhopisy vydávány, ale Colt CZ má dlouhodobě v plánu provádět další akvizice,“ uvádí analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!