Investoři se v crowdfundingu skládají na pozemky pod novým Hagiborem. Patřit jim ale nebudou

Hagibor Gamma

Hagibor Gamma Zdroj: web Upvest.cz

Hagibor Gamma
Hagibor Gamma
Hagibor Gamma
4
Fotogalerie

Investiční společnost Upvest spustila další crowdfundingovou kampaň. Tentokrát vybírá částku převyšující sto milionů na takzvaný mezaninový úvěr. Z něho má být financována část pozemků pod rezidenční částí nově vznikajícího developerského projektu Hagibor. Právě díky Upvestu do projektu můžou investovat i menší investoři. 

Upvest v rámci aktuální crowdfundingové kampaně nabízí malým i velkým investorům participaci na úvěru poskytovaném za účelem financování zbudování rezidenční části nového pražského projektu Hagibor, který vznikne nedaleko stanice metra Želivského. V tomto investičním kole se jedná o budovu Gamma, kterou vlastní developerská skupina Crestyl.

V rámci projektu Hagibor jde již o druhou etapu výstavby. V rámci ní bude postaveno celkem 120 bytových jednotek a 18 ateliérů. Náklady dosahují téměř jedné miliardy korun. Minimální výše investice do projektu prostřednictvím Upvestu činí 5 tisíc korun při výnosu 6,5 procenta.  

Zaujal vás investiční crowdfunding? Přihlaste se k E15 Premium a získejte členství v investičním klubu UPVEST >>>

O Upvestu

Upvest je původně český start-up. Princip investování je založený na formě crowdfundingu. Investoři tak mohou investovat již od pěti tisíc korun. Čisté roční výnosy se na platformě dosud pohybovaly v rozmezí pěti až osmi procenty. Od svého spuštění v roce 2017 Upvest poskytnul úvěry za téměř 600 milionů korun v rámci více než sedmi tisíc investic do 21 projektů.

Deset investičních příležitostí bylo již úspěšně zakončeno a investoři vyplaceni. Upvest od svého vzniku nezaznamenal problémy se splacením žádného z doposud poskytnutých úvěrů. Default rate zainvestovaných úvěrů tak zůstává nulový.

Průběh celého procesu je přehledný a transparentní. Investor si sám vybírá, do jakých projektů bude investovat, a to pouze z ověřených projektů. Upvest také hradí náklady spjaté s analýzou či prověrkami a poskytuje informace o průběhu každého z projektů. V rámci investičního klubu Upvest pak má klient zvýhodněný čistý výnos z investic, podporu v podobě konzultací a možnost účastnit se společenských akcí, na kterých se nové investiční projekty představují.

V červenci 2020 vstoupila majetkově do Upvestu dceřiná společnost Komerční banky - KB SmartSolutions. Tehdy získala podíl 18,90 procent a letos ho navýšila na 31,06 procent.

Nová pražská čtvrť inspirovaná New Yorkem

Hagibor je nová pražská čtvrť, která vznikne nedaleko stanice metra Želivského. Architekti hledali inspiraci v newyorském Battery Parku nebo v monackém Monte Carlo Casinu. Koncept městského lesa navrhl krajinářský architekt Michel Desvigne. Celý projekt je pak výsledkem spolupráce právě Dsvignea a českého ateliéru Šmídová Landscape Architects.