Schönfeld míří za drobnými investory. Ve hře je balík bondů za stamiliony

Skupina RSBC podnikatele a miliardáře Roberta Schönfelda si od drobných investorů hodlá půjčit až 300 milionů korun

Skupina RSBC podnikatele a miliardáře Roberta Schönfelda si od drobných investorů hodlá půjčit až 300 milionů korun Zdroj: Michael Tomeš

Česká investiční skupina RSBC podnikatele Roberta Schönfelda chystá deal s drobnými investory. V nabídce dceřiné firmy RSBC Consortio jsou bondy až za 300 milionů korun, výnosy z emise hodlá skupina nalít do společného byznysu s partnery RSBC týkajícího se hned několika pražských a brněnských realitních projektů. Pro Schönfeldovu skupinu jde o třetí vstup na tuzemské dluhopisové trhy, v rámci minulých dvou emisí si firmy ze skupiny napůjčovaly přes 830 milionů korun. Česká národní banka formálně schválila skupině třetí dluhopisový prospekt v závěru srpna. 

„Finanční prostředky získané emisemi budou sloužit zejména k investování do nemovitostních či developerských projektů. A to formou úvěrů, vkladem vlastního kapitálu nebo společného podniku vytvořeného se společnostmi stojícími mimo skupinu společnosti RSBC Holding,“ uvádí jednatel RSBC Consortio Tomáš Murtinger.

Jedná se podle něho o nemovitosti typu Budovy E na pražské Brumlovce, projektu Lofty Kolbenova, logistického centra ve Zdibech či brněnského obchodního centra Rozkvět. „Na základě informací získaných od jednotlivých finančních poradců už po dluhopisech registrujeme poptávku z řad retailových klientů,“ dodává Murtinger. 

Klíčovým projektem bude podle znalců Budova E na Brumlovce, kde má mít až do roku 2027 sídlo skupina ČEZ. „Vedle tohoto projektu bude pro investory důležité sledovat především Rozkvět a Lofty Kolbenova,“ uvádí dluhopisový expert portálu Dluhopisar.cz Martin Dočekal.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!