Upvest rozšiřuje možnosti. Investoři mohou skrze crowdfunding financovat výstavbu bytů v Karlíně

Vizualizace projektu Byty U Sluncové

Vizualizace projektu Byty U Sluncové Zdroj: Finep, Qarta architektura

Společnost Upvest opět rozšiřuje portfolio developerských projektů, do kterých mohou vložit finance i menší investoři. Tentokrát nabízí možnost zainvestovat do projektu Byty U Sluncové v pražském Karlíně od developerské skupiny Finep, který se již nachází ve fázi výstavby. Hodnota plánované investice přesahuje hranici pětapadesáti milionů korun.

Investoři mohou do rezidenčního projektu investovat skrze online platformu společnosti Upvest až do 17. prosince tohoto roku. Participace na úvěru pro výstavbu rezidenčního projektu přinese investorům čistý výnos 4,7 procenta ročně. Úroky budou následně společně s jistinou vypláceny po skončení projektu, který již v tuto chvíli disponuje značnými předprodeji, jež jsou v případě jejich realizace dostačující pro splacení úvěru Upvest.

Zaujal vás investiční crowdfunding? S E15 Premium získáte členství v investičním klubu UPVEST >>>

V současnosti již Upvest zaznamenal 266 investic v celkové hodnotě téměř deset milionů korun z vytyčené částky 55,8 milionů. Projekt se přidá k dvaceti dosavadním příležitostem, jež platforma dosud nabízela. V jejich rámci bylo proinvestováno již téměř 700 milionů korun.

O Upvestu

Upvest je původně český start-up. Princip investování je založený na formě crowdfundingu. Investoři tak mohou investovat již od pěti tisíc korun. Čisté roční výnosy se na platformě dosud pohybovaly v rozmezí mezi pěti až osmi procenty. Od svého spuštění v roce 2017 Upvest poskytnul úvěry za téměř 600 milionů korun v rámci více než sedmi tisíc investic do 21 projektů.

Deset investičních příležitostí bylo již úspěšně zakončeno a investoři vyplaceni. Upvest od svého vzniku nezaznamenal problémy se splacením žádného z doposud poskytnutých úvěrů. Default rate zainvestovaných úvěrů tak zůstává nulový.

Průběh celého procesu je přehledný a transparentní. Investor si sám vybírá, do jakých projektů bude investovat, a to pouze z ověřených projektů. Upvest také hradí náklady spjaté s analýzou či prověrkami a poskytuje informace o průběhu každého z projektů. V rámci investičního klubu Upvest pak má klient zvýhodněný čistý výnos z investic, podporu v podobě konzultací a možnost účastnit se společenských akcí, na kterých se nové investiční projekty představují.

V červenci 2020 vstoupila majetkově do Upvestu dceřiná společnost Komerční banky - KB SmartSolutions. Tehdy získala podíl 18,9 procenta a letos ho navýšila na 31,06 procenta.

O projektu Byty U Sluncové

V rámci projektu bude realizováno celkem 107 bytových jednotek ve čtyřech bytových domech, které budou vybudovány ve dvou etapách. Součástí projektu je také 105 garážových stání a 82 sklepních kójí, které mohou rezidenti přikoupit k samotnému bytu. Developerem projektu je společnost Finep, která na návrhu spolupracovala s ateliérem Qarta architektura. Rezidenční objekty v ulici U Sluncové v pražském Karlíně se již nachází ve fázi výstavby a jejich dokončení je plánováno na konec příštího roku.