Na koupaliště s rouškou, na konci června akce až pro tisíc lidí. Uvolňování pokračuje

Biotop Radotín.

Biotop Radotín. Zdroj: Blesk:David Malík

Biotop Radotín.
2
Fotogalerie

Hromadné akce včetně ve vnitřních prostorách budou od 25. května povoleny pro nejvýše 300 osob. Pokud bude epidemie dál pod kontrolou, kapacita se od 8. června zvýší na 500 lidí a od 22. června na 1000. Novinářům to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Bude nutné dodržovat dvoumetrové rozestupy a u vstupu poskytnou pořadatelé návštěvníkům dezinfekci. Velké společenské nebo sportovní akce byly zakázány, protože podle epidemiologů spolu s cestováním do zahraničí představovaly největší riziko šíření nákazy mezi lidmi.

Od 25. května se otevřou také koupaliště. Lidé budou muset nosit roušky, nutné nebudou jen do vody, při cestě k ní nebo při pobytu na lehátku či ručníku. Kapacita bude omezena na deset metrů čtverečních na osobu, povinné jsou dvoumetrové rozestupy. Před vstupem si návštěvníci musí vydezinfikovat ruce, vyplývá z podmínek pro provoz zveřejněných ministerstvem zdravotnictví.

Povoleno bude využívat i sprchy a šatny ob jednu skříňku. Provozovatelé koupališť musí stanovit osobu zodpovědnou za dodržování opatření. Nejméně dvakrát až třikrát denně musí provozovatelé dezinfikovat všechna zařízení, která návštěvníci používají. Tobogany jsou povoleny, musí se ale dodržet rozestupy 1,5 metru i ve frontě, atrakce typu vlnová řeka jsou zakázány.

Kapacita bazénů bude omezena na pět metrů čtverečních na osobu v části pro plavce a tři metry čtvereční v části pro neplavce. S výjimkou bazénů pro plavání kojenců musí být voda chlorovaná na maximální povolenou míru. Ve vířivkách je třeba kapacitu upravit tak, aby byly dodrženy rozestupy 1,5 metru, v sauně musí být plocha čtyři metry krychlové na jednoho návštěvníka.