Pražská vege restaurace Etnosvět již neotevře. Personál se přesunul do podniku Spojka Karlín

Etnosvět

Etnosvět Zdroj: Etnosvět

Restaurace Spojka Karlín v kancelářském centru Praga Studios Praze 8.
2
Fotogalerie

Populární vegetariánské restaurace Etnosvět po necelých čtyřech letech fungování na pražských Vinohradech již neotevře. K 30. dubnu ukončila provoz. Koronavirová pandemie tento krok uspíšila. Část zaměstnanců se přesune do sesterské Spojky Karlín. Ta otevřela loni v kancelářském centru Praga Studios.

„Pro Etnosvět jsme před vypuknutím pandemie hledali atraktivnější prostor v centru města. Koronavirus však naše plány zhatil a protože byl Etnosvět závislý i na turistech, kteří nejsou a nevíme kdy budou, tak jsme se rozhodli provoz neobnovit,“ uvedla pro E15.cz marketingová manažerka Spojky Karlín Helena Slavíková. Před pár dny informoval o konci provozu web restaurace Etnosvět. 

Spojka Karlín nyní buduje tým zaměstnanců, který bude složený jak ze stávajícího personálu, tak z lidí z Etnosvěta. S možností otevřít dle možností hned v pondělí 11. května, jak za určitých podmínek umožňuje nová regulace provozů restauračních zařízení ale zatím podnik nemá jasno.

„Nevíme, zda zahrádku otevřeme hned. Vše bude záležet i na počasí,“ doplnila Slavíková. Karlínská Spojka není striktně vegetariánský provoz, ale nabídkou spojuje vegany a vegetariány s milovníky masa.

Etnosvět byl v žebříčcích restaurací hodnocen často jako jeden z nejlepších vegetariánských podniků v zemi. Podle gastro portálu restu.cz byl Etnosvět například hned v roce 2016, prvním roce, vyhlášen nejlepší vegetariánskou restaurací v Česku.