Bitcoin půl roku od halvingu roste, prognózy části expertů ale viděly cenu kryptoměny mnohem výše

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: reuters

Od takzvaného půlení bitcoinu (halvingu) uběhlo tento týden půl roku. Na nižší množství mincí pouštěných do oběhu postupně zareagovala cena kryptoměny růstem o padesát procent, byť k němu došlo dle očekávání se zpožděním. Kam až by se mohl letos kurz bitcoinu vyšplhat? Připomínáme odpovědi z ankety mezi českými odborníky na digitální měny, u které pomalu nastává čas na vyhodnocení toho, kdo vývoj po halvingu tipoval nejpřesněji.

 

 

„Co čekáte od halvingu - jaká bude cena bitcoinu v půli května a jaká v závěru roku 2020?“ S takovou otázkou oslovil před 12 měsíci server E15.cz osobnosti české kryptoměnové scény. Ne všichni chtěli cenu tipovat: někteří ji skoro vůbec neřeší, podle dalších se odhadovat stejně pořádně nedá. Přesto v anketě padla i konkrétní čísla.

S blížícím se koncem letošního roku nastává jednak čas na opatrné vyhodnocení ankety, jednak na připomenutí si toho, kam se může cena bitcoinu podle některých expertů stále ještě dostat. V kontextu životního cyklu kryptoměny jsou ostatně necelé dva měsíce stále ještě dlouhá doba.

Referenční cena pro posouzení je aktuální cena jednoho bitcoinu 12. lsitopadu v 11:30. Jaká byla? v dolarech 15 953,2, v korunách 357 303,82. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!