Historická kryptoloupež. Hackeři obrali blockchainovou platformu Ronin o miliardy

Kryptoměny

Kryptoměny Zdroj: profimedia.cz

Kryptoměny
2
Fotogalerie

Blockchainová platforma Ronin se stala terčem útoku hackerů, kteří z jejích systémů ukradli kryptoměny, jejichž současná hodnota činí téměř 615 milionů dolarů (13,6 miliardy korun). Mohlo by jít o jednu z největších kryptoměnových krádeží v historii. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení platformy.

Platformu Ronin využívá populární hra Axie Infinity založená na nezaměnitelných tokenech (NFT). Krádež podle platformy uskutečnili neidentifikovaní hackeři minulý týden ve středu. Získali zhruba 173 600 jednotek měny ether a 25,5 milionu jednotek měny USD Coin. Platforma krádež odhalila až dnes.

„Spolupracujeme s různými vládními úřady, abychom zajistili, že tito zločinci budou pohnáni před soud,“ uvedla platforma. Dodala, že jedná s hrou Axie Infinity o tom, jak zajistit, aby uživatelé o své kryptoměny nepřišli. Ve spolupráci se společností Chainalysis se rovněž snaží o vysledování ukradených kryptoměn.

V době krádeže činila hodnota zcizených kryptoměn zhruba 540 milionů dolarů. Podle analytické společnosti Elliptic tak jde o druhou největší kryptoměnovou krádež v historii. Loni kryptoměnová platforma Poly Network v důsledku hackerského útoku a přišla o kryptoměny v hodnotě 610 milionů dolarů. Hacker ale později téměř veškerou ukradenou kryptoměnu vrátil.

Očima guvernéra: Kryptoměny z hlediska ČNB

Video placeholde
• Videohub