Maloobchodní gigant Walmart následuje Amazon a hledá experta na kryptoměny

Walmart je největším americkým maloobchodním řetězcem

Walmart je největším americkým maloobchodním řetězcem Zdroj: Profimedia

Walmart je největším americkým maloobchodním řetězcem
Bitcoin
3
Fotogalerie

Největší americký maloobchodní řetězec Walmart je další významnou firmou, která se zajímá o oblast kryptoměn. Experta na tuto oblast hledá v inzerátu, který se v neděli večer objevil na sociální síti Linkedin.

Firma v inzerátu uvádí, že „hledá lídra a vizionáře“ na pozici nazvanou Digital currency and cryptocurrency product lead. Osoba, která projde výběrovým řízením, bude mít na starost rozvoj strategie právě v oblasti digitálních měn.

„Budete mít na starost identifikaci technologických a spotřebitelských trendů a investice potřebné pro rozvoj v této oblasti,“ uvádí se na LinkedInu.

Z inzerátu není zřejmé, co společnost Walmart plánuje. Nabízí se samozřejmě možnost, že v budoucnu by mohla začít přijímat platby v digitálních měnách. „Jako jedna z největších maloobchodních a e-commerce firem umožňujeme našim zákazníkům širokou škálu platebních možností,“ píše se na LinkedInu. 

Nabízená pozice není pro nováčka. Americká společnost požaduje přinejmenším desetileté zkušenosti s rozvojem a řízením projektů a produktů v oblasti technologií a rovněž zkušenosti s kryptoměnovými ekosystémy a se souvisejícími technologiemi. Z hlediska vzdělání firma Walmart požaduje minimálně bakalářský titul, ideálně však manažerský kurz MBA.

Walmart jde ve stopách svého hlavního konkurenta, e-commerce firmy Amazon. Ta obdobný inzerát zveřejnila na svých internetových stránkách na konci července, což vedlo ke spekulacím, že se chystá ještě letos začít přijímat platby za zboží v bitcoinech či v jiných kryptoměnách. Kurz bitcoinu tehdy reagoval růstem, firma Amazon však následně zvěsti popřela.

Dnes dopoledne zatím kurz bitcoinu mírně posiluje a pohybuje se okolo 47 tisíc dolarů.