189 900 korun bude stát pětidvéřová Škoda Citigo

Pětidvéřový městský vůz Škoda Citigo

Pětidvéřový městský vůz Škoda Citigo Zdroj: ctk

Škoda Citigo
Třídveřový model Škody Citigo se v Česku prodává za cenu od 179 900 korun.
Škoda Citigo
interiér Škody Citigo
Nejmenší škodovka pojmenovaná Citigo, která se vyrábí Bratislavě.
6
Fotogalerie
Nová pětidveřová verze modelu vozu Škoda Citigo se bude prodávat od 189 900 korun. Za automobil ve výbavě Active tak zákazník zaplatí o 10 tisíc korun více než za verzi s třemi dveřmi. První vozy se k zájemcům dostanou na přelomu března a dubna, uvedla dnes mladoboleslavská automobilka.

„Třídveřové Citigo svými vlastnostmi přesvědčilo odbornou i laickou veřejnost,“ uvedl Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky Škoda. „V uplynulém roce jsme za dva měsíce v České republice obdrželi téměř 1400 závazných objednávek. Věříme, že s novou pětidveřovou karosérií osloví Citigo i další skupiny zákazníků, například mladé rodiny nebo takzvané Best agers,“ řekl. Cenu oznámil na mezinárodní novinářské prezentaci vozu v Portugalsku v Lisabonu.

Mini vůz Citigo patří svými vnějšími rozměry mezi nejkompaktnější a v interiéru nejprostornější zástupce svého segmentu, uvedl tiskový mluvčí automobilky Jozef Baláž. Jeho vnitřní šířka 136 centimetrů je mezi vozy této velikosti nadprůměrná. Zavazadlový prostor má objem 251 litrů a sklopením zadních sedadel vzroste na 959 litrů.

první obrázek pětidveřové Škody Citigoprvní obrázek pětidveřové Škody Citigo | Skoda Auto

Velký důraz byl podle mluvčího u nejmenšího vozu značky kladen na bezpečnost. Model Citigo získal nejvyšší hodnocení v podobě pěti hvězdiček při nárazových testech organizace Euro NCAP. Mezi bezpečnostními prvky patří čtyři airbagy, úchyty Isofix pro dětské sedačky a poprvé u značky Škoda i boční airbagy s funkcí ochrany hlavy Head-Thorax. Citigo využívá systém nouzového brzdění pro odvrácení kolizí při rychlostech do 30 kilometrů v hodině na bázi laserového paprsku City Safe Drive.

Ceny konkurenčních pětidveřových vozů kolínské automobilky TPCA začínají nad 200 tisíci korunami. Modernizovaný mini vůz Peugeot 107, který firma představila začátkem roku a jehož výroba začala v únoru, stojí 203.900 korun. Cena sesterských modelů Citroën C1 a Toyota Aygo se očekává na podobné úrovni. Jak už dříve zmínil ředitel prodeje TPCA Marco Venturini, je možné, že se cena jejich vozů pod 200.000 korun v rámci speciální akce sníží.