Akce Sinatrology se vedle Prahy bude konat i v Brně a Ostravě

Galakoncert ke 100. narozeninám Franka Sinatry v americkém Washingtonu

Galakoncert ke 100. narozeninám Franka Sinatry v americkém Washingtonu Zdroj: Profimedia.cz

Galakoncert ke 100. narozeninám Franka Sinatry s názvem Sinatrology se v prosinci vedle Prahy uskuteční také v Brně a Ostravě. Pro velký zájem o vstupenky pořadatelé přidali koncerty 10. prosince v brněnském Bobycentru a o den později v ostravském Gongu. V Praze se vystoupení uskuteční 12. prosince v Obecním domě. Již dříve pořadatelé přidali i druhý koncert se stejným programem 13. prosince.

Na scéně se vystřídá více než 40 umělců. Výročí swingového krále, zpěváka a herce připadne na 12. prosince.

„Frank Sinatra má v Česku mnoho fanoušků, kteří u tohoto neopakovatelného momentu chtějí být osobně. Děláme vše pro to, aby program byl přístupný co největšímu počtu diváků,“ uvedl za organizátory David Salomon.

Frank SinatraFrank Sinatra | Profimedia.cz

Program bude na všech zastávkách stejný. Umělci budou osobitě interpretovat více než pět desítek sinatrovských hitů. Ze zahraničí dorazí německá swingová hvězda Tom Gaebel, filipínský entertainer Arthur Manuntag, slovenská vibrafonistka Ludmila Štefániková a z Los Angeles přijede zpěvačka Yanna Fabian. Z českých hudebních osobností vzdají Sinatrovi hold swingový zpěvák Jan Smigmator, houslista Pavel Šporcl, Tereza Černochová, Jiří Stivín a další. Všechny umělce doprovodí RTV Big band Felixe Slováčka. Taneční show na míru chystá tanečník a choreograf Pavel Strouhal a jeho ProjectWings.

Frank SinatraFrank Sinatra | Profimedia.cz

„Jsme v kontaktu se zástupci Sinatrovy rodiny, která naší snahu podpořila. Společně s mými přáteli z hudební branže máme připraven program ve velkém stylu našeho idolu,“ dodal zpěvák Jan Smigmator, který je autorem dramaturgie.

Francis Albert Sinatra se narodil 12. prosince 1915, zemřel 14. května 1998. Patřil k největším hvězdám populární hudby 20. století. Více informací se nachází na www.sinatrology.com.