Alfa Romeo Stelvio: Podívejte se na první SUV italské značky v obří fotogalerii

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio Zdroj: Autorevue.cz

Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo Stelvio
96
Fotogalerie

Alfa Romeo oficiálně představuje standardní variantu svého prvního SUV. Při té příležitosti Italové zveřejnili velkou sadu fotek a technické specifikace.

Dosud jsme na oficiálních snímcích viděli pouze sportovní variantu Quadrifoglio s výkonem 510 koní. Nyní si můžeme prohlédnout ze všech úhlů rovněž standardní variantu prvního SUV značky Alfa Romeo - modelu Stelvio.

Před uvedením na český trh se navíc můžeme podívat na technické údaje a různé výbavové linie, včetně čalounění sedadel a obložení interiéru. Na kompletní český ceník včetně specifikací pro náš trh si ještě budeme muset počkat.

Pokud však české zastoupení bude následovat zahraniční pakety výbav, pak vězte, že v základu dostanete litá kola o 17 palcích, 8,8palcový displej infotainmentu, audio systém s osmi reproduktory, černá látková sedadla, parkovací senzory, tempomat či armádu bezpečnostních systémů včetně hlídání jízdního pruhu či autonomního nouzového brzdění s rozpoznáním chodců. 

Dále se výbavy řadí do dvou luxusnějších variant. Prostřední nabídne lité osmnáctky, sedadla čalouněná kombinací látky a kůže, či možnost volby příplatkových paketů s luxusními a sportovními prvky.

V nejvyšší výbavě lze očekávat multimediální systém Alfa Connect 3D Nav, bi-xenony či elektricky sklopná zrcátka. Za příplatek bude audio systém s deseti či čtrnácti reproduktory značky Harman Kardon. Je však možné, že české zastoupení zvolí odlišné složení výbavových linií.

Pod kapotou bude mít Stelvio dva motory. Zážehový dvoulitr nabídne 280 koňských sil a 400 Nm maximálního točivého momentu. Jedná se o jednotku z giulie veloce. Zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině je otázkou 5,7 sekund a maximální rychlost činí 230 km/h.

Vznětový agregát o objemu 2,2 litru bude v nabídce ve dvou výkonových variantách. Slabší nabídne 180 koní, silnější 210 koní. Nejsilnější dieselové Stelvio na stovku zrychlí 6,6 sekundy a rozjede se na 214 km/h.

Nezávisle na motoru bude Stelvio vždy disponovat osmistupňovou automatickou převodovkou od ZF. Všechna čtyři kola roztáčí skrze systém Q4.

Benzinové Stelvio váží 1 660 kilogramů, zatímco dieselová verze je o pouhý kilogram těžší. Na délku debutové SUV měří 4 687 milimetrů, šířka činí 1 903 mm, výška 1 671 mm a rozvor 2 818 mm.