Aplikace CCS ušetří velkým klientům ročně až stovky tisíc za benzín

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: E15

Projekt online přehledu o cenách paliv, jehož pomocí lze tankovat až o čtyři koruny za litr levněji, získal ocenění v Křišťálové lupě. Chytré tankování uspoří na korunových rozdílech hlavně velkým klientům CCS až stovky tisíc korun ročně. Na projektu se podílela česká firma Keboola specializovaná na uspořádání velkých objemů dat a jejich analýzy.

Ještě před rokem byli klienti CCS zavaleni nabídkami distributorů, kteří je lákali na bezplatné klientské karty výměnou za nevyřčený závazek věrnosti danému řetězci, říká finanční ředitel společnosti Tomáš Červinka. „Věděli jsme, že tyto nabídky jsou dlouhodobě nevýhodné z důvodu závazku čerpání u jednoho distributora, ale náš analytický tým dokázal v té době uspokojit jen část klientů, kteří volali po hlubší analýze skutečných přínosů spolupráce s námi,“ vysvětluje.

Analytici CCS byli zavaleni manuální prací, která vyžadovala vyhledávání jednotlivých benzínových pump na mapě. A to byl důvod, proč volba padla na Keboolu. Na výsledcích jejích reportů nakonec CCS postavila produkt pro své zákazníky. „Dnes dokážeme určit nejvýhodnější čerpací stanice na trasách využitých klientem a denně tak zpracovat seznam doporučených čerpacích stanic. Úspora na litr pomocí aplikace CCS Smart Tank je až čtyři koruny,“ dodává Červinka.

Online přehled vznikal půl roku

Každý majitel palivové karty teď získá online přehled o cenách pohonných hmot na různých čerpacích stanicích v tuzemsku. „Analytická síla prostředí, kterou jsme vytvořili je taková, že se z CCS donedávna konzumující data a analýzy stal jejich dodavatel. Dnes má každý obchodník společnosti k dispozici tyto údaje automaticky každé ráno a může jít na jednání vybaven tvrdými fakty o benefitech produktů přímo pro konkrétního klienta,“ vysvětlil analytik Kebooly Giuliano Giannetti.

Celý projekt CCS SmartTank vznikal půl roku a v letošní anketě Křišťálová Lupa získal desáté místo. Pro českou pobočku Kebooly, jejíž matka má zastoupení ve Vancouveru, Singapooru, Velké Británii a Bali, to není první úspěch. V Křišťálové Lupě se ocitl také projekt ARC Retail a další klienti Kebooly jako Rohlík.cz, Zoom International a internetový obchod Zoot. Letos se chce Keboola věnovat hlavně rozšíření partnerské sítě v Česku a expanzi na Ukrajině a v Jihovýchodní Asii.

Ukázka aplikace:Aplikace CCS SmartAplikace CCS Smart | keboola.czZdroj: keboola.cz

Plošné ceny motorové nafty dnes klesly o 1 Kč/l. Zareaguji čerpací stanice?