Aplikace WhatsApp nabídne uživatelům rovněž hlasovou službu

Populární aplikace pro bezplatné zasílání textových zpráv přes chytré mobilní telefony WhatsApp brzy nabídne svým 450 milionům uživatelů také hlasovou službu. Informovala o tom dnes firma WhatsApp, kterou nyní kupuje největší internetová sociální síť Facebook.

Podle generálního ředitele společnosti WhatsApp Jana Kouma budou moci již letos na jaře prostřednictvím aplikace telefonovat uživatelé mobilů s operačním systémem Android a přístrojů iPhone.

„Hlasovou službu představíme v letošním druhém čtvrtletí,“ uvedl Koum na veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně. „Domnívám se, že máme ten nejlepší hlasový produkt,“ dodal.

WhatsApp a další podobné aplikace v posledních letech připravují mobilní operátory o velkou část příjmů ze zasílání SMS zpráv. Rozhodnutí nabídnout hlasovou službu znamená další hrozbu pro tržby operátorů, upozorňuje agentura Reuters.

Facebook minulý týden oznámil, že se dohodl na převzetí společnosti WhatsApp za 19 miliard dolarů (téměř 380 miliard korun). Vedoucí představitelé obou podniků uvedli, že Whatsapp bude dál fungovat nezávisle, a slíbili, že zůstane bez reklam.