Apple začal nabízet další variantu iPhone 5C

Všechny barevné varianty telefonů iPhone 5S a iPhone 5C

Všechny barevné varianty telefonů iPhone 5S a iPhone 5C Zdroj: CTK/AP

Produktová nabídka iPhonů se opět o něco rozrostla. Apple začal bez předchozího ohlášení nabízet další variantu levného iPhonu 5C. Americký technologický gigant chce nyní zaujmout především cenou. Zatím není jisté, zda telefon bude možné pořídit i v České republice.

Nižší cena je vykoupena menším úložným prostorem. Doposud se iPhone 5C totiž nabízel pouze v 16GB a 32GB verzi. Nyní k nim ale přibila také levnější 8GB varianta, uvedla agentura Bloomberg. V ostatních parametrech se novinka nijak neliší od předchůdce, který byl odhalen loni.

Nabídka iPhonu 5C jen někde

Apple iPhone 5C s 8GB kapacitou je dostupný prozatím v Německu, Anglii, Francii, Austrálii a Číně. Na britském trhu zájemci zaplatí 429 liber (14 100 korun), což je o 40 liber (asi 1300 korun) méně než v případě 16GB modelu. V České republice by mohl být telefon ještě o něco levnější. Apple však dostupnost nové verze zatím oficiálně nekomentoval.

iPhone 5C: levný telefon, který není levný
Pro řadu analytiků byl ale iPhone 5C při loňské premiéře velkým zklamáním, protože očekávali, že jeho cena bude ještě nižší. „Apple iPhone 5C je skutečně levnější, ale rozhodně není levný,“ prohlásil Neil Mawston, ředitel výzkumné společnosti Strategy Analytics.