Audi RS4: slavný model se do hry vrátí již v Ženevě

Audi

Audi Zdroj: Autorevue.cz

Automobilka Audi nás napínala dlouho, ale teprve nyní máme jistotu: nové Audi RS4 s karoserií Avant se představí již v březnu. Pánové z okolí serveru Asphalte.ch se dostali k dokumentu švýcarského importéra automobilů Audi AMAG, který potvrzuje, že sportovně laděné Audi RS4 Avant se veřejnosti oficiálně představí na nadcházejícím autosalonu v Ženevě.

Snímky zatím k dispozici žádné nemáme, ani technických údajů zatím mnoho neznáme. Výroba Audi RS4 předchozí generace byla ukončena již v roce 2008, ale i pod kapotou nového Audi RS4 bude skutečně nadále tepat atmosféricky plněné srdce. Půjde o zážehový osmiválec 4,2 TFSI s výkonem 450 koní (331 kW), který bude takřka beze změn do aktuální generace řady Audi A4 implementována z dvoudveřového kupé Audi RS5.

V novém Audi RS4 na osmiválec TFSI má navazovat převodovka S-tronic přenášející točivý moment na všechna kola skrze soustavu quattro.

Tento dokument dokazuje, že Audi RS4 Avant zazáří již na letošním autosalonu v ŽenevěTento dokument dokazuje, že Audi RS4 Avant zazáří již na letošním autosalonu v ŽenevěTento dokument dokazuje, že Audi RS4 Avant zazáří již na letošním autosalonu v Ženevě | Autorevue.cz