Australanka měla kliku: přežila přetržení lana a pád do krokodýlí řeky

Lidé, často cestovatelé, si občas přibarvují své historky, aby udělali dojem, že zažili úžasné dobrodružství. Dvaadvacetiletá Australanka Erin Langworthyová to, alespoň v jednom případě, nemá zapotřebí; mladé ženě se při bungee skoku ze 111 metrů vysokého mostu přes řeku Zambezi v jeho konci přetrhlo lano a skokanka se ještě z 25 metrů zřítila do řeky, která je domovištěm krokodýlů. Přežila bez vážnějšího zranění.

Zmíněný most přes řeku Zambezi, která tvoří hranici mezi Zimbabwe a Zambií, je jedním z nejoblíbenějších míst pro bungee jumping. Langworthyové v závěru skoku prasklo lano a následoval ještě několikavteřinový pád do vody. Erin ale z pádu a následného nesení proudem vyvázla jen se zlomenou klíční kostí, řenými ranami a odřeninami. List Sydney Morning Herald napsal, že sama považuje za zázrak, že skok přežila.

Langworthyová podle svých slov měla pocit, že byla lanem do vody mrštěna. Po dopadu se musela znovu potopit pod vodu, aby rozmotala lano kolem svých nohou, které ji táhlo pod hladinu. Pak se jí podařilo doplavat na zimbabwský břeh a tam počkala na záchranu.

Hrozivý pád Australanky Erin do řeky Zambezi

Zambijský ministr informací Given Lubina po incidentu ujišťoval turisty o bezpečnosti bungee jumpingu na tomto mostě a přislíbil, že případ mladé Australanky projedná s provozovatelem. „Místo je prověřené, vzhledem k tomu, že na něm skáče asi 50 tisíc turistů ročně. Je v provozu již deset let,“ prohlásil. Pravděpodobnost takové nehody je podle něj skutečně jedna ku půl milionu skoků.