Auta taxislužby zapálil neznámý žhář.

Auta taxislužby, která měla zajišťovat dopravu v průběhu vizovického rockového festivalu, zapálil neznámý žhář.

Oheň v areálu soukromého autoservisu ve Zlíně na Příluku poškodil hned čtyři vozy taxislužby. Vyšetřování potvrdilo, že požár někdo založil úmyslně.
Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. „Po příjezdu na místo jsme zjistili, že na odstavné ploše v areálu autoservisu došlo k rozsáhlému požáru a poškození celkem čtyř vozidel a přívěsného vozíku,“ popsal mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Už z dálky byl vidět mohutný požár a šlehající plameny. Hasiči bleskově rozvinuli vodní vedení a snažili se požár rychle lokalizovat. Plameny nakonec zničily dvě odstavená auta a další dvě byla poškozena sálavým teplem. Požáru podlehl také přívěsný vozík. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů a uchránit před poškozením další zaparkovaná auta.
Vyšetřovatel posléze potvrdil, že jednou z příčin požáru je úmyslné jednání neznámé osoby, a proto povolal na pomoc policii.
Požárem byly zcela zničeny dva vozy zn. VW Touran a Caravella, další dva odstavené vozy zn. VW Touran a Š Felicia byly poškozeny sálavým teplem. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena předběžně asi na půl milionu korun.