Bakov a Kosmonosy si polepší

Fotbalové kluby v Kosmonosech a Bakově nad Jizerou dostanou peníze z grantu Fortuny.

Fotbalistům z Kosmonos a Bakova nad Jizerou přibudou do klubových pokladen peníze od Fortuny. Nikoliv po dobrém tipu v této sázkové kanceláři, ale přiznáním grantu na zlepšení fotbalového prostředí.
Fortuna totiž vypsala grantový program na podporu regionálních fotbalových klubů poprvé před rokem a letos ho zopakovala. V roce 2009 se přihlásilo celkem 549 klubů. Z nich odborná komise vybrala šestaosmdesát klubů, mezi které rozdělila 6,1 milionu korun. Na Mladoboleslavsku se žádostmi o grant uspěli pouze Kosmonosští a Bakovští.

Sto tisíc pro Kosmonosy

SK Kosmonosy obdrží 100 tisíc korun na druhý pokus. „S první žádostí jsme neus- pěli, letos už ano,“ řekl kos-monoský činovník Ladislav Klepáč. Peníze od Fortuny pomůžou zlepšit klubové prostředí. V Kosmonosích plánují vybudovat klubovnu se síní tradic, občerstvením pro členy klubu a diváky. „Jakmile peníze získáme, ihned na tom začneme pracovat,“ dodal Ladislav Klepáč.
SK Kosmonosy má dospě- lý tým v I.B třídě Středočes- kého kraje. Z šesti mládež- nických družstev starší dorostenci, starší a mladší žáci hra- jí nejvyšší středočeské sou- těže.

Bakov se těší na 17 tisíc

SK Bakov nad Jizerou dostane sedmnáct tisíc korun. O grant Fortuny se Bakovští ucházeli poprvé a hned uspěli. „Potřebujeme nahradit ocelové branky na hlavním hřišti za kvalitnější a trvanlivější z hliníku. Výměnu uskutečníme do konce prázdnin,“ řekl bakovský činovník a stále ještě aktivní fotbalista Lukáš Bláha. Připustil, že příští rok zku- sí grantový program Fortuny využít opět. V Bakově nad Ji-zerou totiž plánují na vedlej- ším hřišti položit povrch s umělou trávou, který by umožnil trénink i v zimních měsících.
SK Bakov nad Jizerou má dospělý tým v I.A třídě Středočeského kraje a rezervu v okresní soutěži. Dorostenci a žáci se v letošním roce stali přeborníky Mladoboleslavska, když v obou kategoriích vyhráli okresní přebory.