Basketball Brno představil své logo. Přípravu na sezonu zahájil společnou večeří týmu

Soupiska týmu je z větší části kompletní

Roční půst brněnských fanoušků basketbalu brzy skončí. „Tým se poprvé sejde už v neděli 2. srpna na zahajovací večeři,“ řekl trenér Marian Svoboda. Den na to Basketball Brno zahájí atletickou přípravu.

Atletickou přípravu tým absolvuje v Brně a potrvá týden. „Na kondiční soustředění do Rokytnice nad Jizerou odjíždíme 8. srpna. Po návratu se rozběhne basketbalová příprava. Cvičná utkání chceme začít hrát koncem srpna. Druhý týden v září odjíždíme na herní soustředění do Luhačovic a potom bude pokračovat příprava družstva v Brně až do 3. října, kdy začíná liga,“ sdělil Svoboda.

Na brněnské palubovce tým změří síly 1. září s Jindřichovým Hradcem. V průběhu září tým odehraje asi deset přípravných zápasů s družstvy Interu Bratislavy, Nitry, Novým Jičínem. Všechna přípravná utkání budou přístupná veřejnosti.

„Tým je již z devadesáti procent kompletní,“ sdělil sportovní ředitel Ladislav Černý. Tým stále hledá vhodné hráče na post pivota, kde jsou prozatím Boris Meno a Petr Majerík.

Na křídle budou hrát Jiří Černošek, Štěpán Reinberger, Vladimír Sismilich, Tomáš Šustek. Na postu rozehrávačů jsou zatím Daniel Gajdošík, Jiří Holanda, Jakub Gazda a nově také Štěpán Vrubl.

Asistentem trenéra Mariana Svobody bude Libor Jeřábek, který na stejném postu působil v týmu Brno BC, který předloni zkrachoval.