Bazén nabídne i divokou řeku

Opravy jindřichohradeckého plaveckého stadionu vrcholí. Novinkou jsou vany pro kojence i slaná voda.

Skoro tři čtvrtě roku se jidřichohradečtí příznivci plavání jezdí koupat jinam. Dojíždění za měsíc skončí. Od 1. listopadu je čeká úplně nový plavecký areál. „Chodím okolo tak jednou týdně. Nová přístavba se mi líbí. Myslím, že stylově docela zapadá ke zdejším obchodům,“ říká pravidelná návštěvnice Zdena Ticháčková.
Více než na venkovní úpravy je ale zvědavá na samotný bazén. „Chyběla mi tady nějaká část k lenošení. Kvůli tomu jsem do bazénu chodila čím dál méně,“ míní Ticháčková.
Ji i další návštěvníky proto potěší nová relaxační zóna, která doplní klasický plavecký a dva dětské bazény. „Více než tři sta metrů čtverečních zabírá relaxační bazén se slanou vodou. V něm zájemci najdou dvě vířivky, masážní trysky, divokou řeku i chrliče,“ přibližuje bazén Vladimír Krampera z jindřichohradeckého Městského úřadu. „Voda bude mít navíc třicet stupňů, takže pro odpočinek je to ideální místo,“ dodává.
Milovníci tepla mohou otestovat také nové sauny. Kromě klasické se mohou potit i v infrasauně nebo v sauně bylinkové. „Další zajímavou novinkou jsou tři speciální vany, které se dají používat pro kojenecké plavání nebo jako masážní a rehabilitační pomůcka,“ podotýká Krampera. Vylepšená nabídka plaveckého stadionu se projeví na cenách. Základní hodinové vstupné vyjde dospělé a děti nad 140 centimetrů na devadesát korun, polovinu pak zaplatí děti a mládež. Zadarmo se do bazénu dostanou jenom děti, které měří do 110 centimetrů.