Bazén není pro potížisty

Lidé, kteří na koupališti dělali problémy, si už vstupenku nekoupí.

Známé firmy si už v přerovském bazéně nezaplavou. Výtržníci, kapsáři, opilci nebo prostě jen ti, kteří nepochopili, že se do vody v šatech neleze, mají už druhý týden utrum. Provozovatelům přerovského bazénu totiž došla trpělivost a vydali začátkem srpna zákaz vstupu lidem, kteří dělali problémy. Už v červenci totiž museli řešit desítky situací, kdy se někteří návštěvníci chovali tak, že ostatní zákazníci balili deky. Sedmička o situaci jako první informovala.
A výsledek nového opatření?
Slušní návštěvníci už na koupaliště nechodí. A ti nepřizpůsobiví se urazili. Bazén tak téměř zeje prázdnotou. Někteří Romové navíc v souvislosti se zákazem mluví o rasistickém přístupu, neboť většina odmítaných známých firem patří k jejich etniku. Podle provozovatele ale nemůže být o takovém pohledu řeč. „Chceme pro návštěvníky prostředí, kde mohou relaxovat bez toho, aby je někdo obtěžoval,“ vysvětlil ředitel Tepla Přerov Jaroslav Klvač. Pokladní proto už neprodají lístek každému. „Jedná se o zkušené pokladní s mnohaletou praxí. V rozhodování mají mou podporu,“ uvedl.
Rozpaky nad novým nařízením ovšem neskrývá romský plavčík, který se stál součástí týmu záchranářů právě proto, aby pomáhal krotit divoké Romy. I když se k situaci nechtěl oficiálně vyjádřit, na přímou otázku odpověděl otázkou. „A vám by se takový zákaz líbil, kdybyste byli Romové?“ uvedl plavčík. Na druhou stranu návštěvníci, kteří se nenechali situací znechutit a na bazén dál chodí, si oddechli. „Bylo to neúnosné. Když jsem si přečetla, že už tady nikdo nebude sprostě křičet, plivat po lidech a koupat se v oblečení, tak jsem to přivítala,“ řekla Alice Zacharová.
Provozovatel ale situaci nehodnotí jako ideální. Potýká se s mizernou tržbou. „Teď je tady pouze šest lidí, i když je venku pětadvacet stupňů. Ostatní koupáky v okolí praskají ve švech, u nás je ale liduprázdno,“ konstatovala pracovnice bazénu.