Bazén: žádná plíseň a kvalitní zázemí

Sedmička testovala nově opravený bazén v Jindřichově Hradci. O hodnocení požádala plavce Martina Rusa.

Voda s minimem chloru, kvalitní zázemí a čistota. Tak vypadá jindřichohradecký bazén po roce oprav. Sedmička našla i malé nedostatky.
„Je jednoznačně lepší a hlavně čistší než předtím. Už se nemusím vyhýbat plísni ve sprchách a kolem bazénu,“ shrnuje několikanásobný mistr republiky v plavání Martin Rus.
Návštěvníky potěší už samotný příjezd k bazénu. Parkoviště se oproti minulosti zvětšilo a vylepšily se i stojany na kola. Jsou dostatečně vysoké, nenutí cyklistu k ohýbání, a navíc si díky tomu může zamknout ke stojanu celý rám.

Jak zalepit nafukovací bazén, matraci nebo kruh >>>


Mile překvapí i prostory pokladny a bufetu. Ty jsou řešené jako moderní recepce. Vstupné pro dospělého stojí devadesát korun. Dovnitř pustí návštěvníka po přiložení čipu ve tvaru hodinek turniket.
„Jako plavci máme vlastní box v šatně, takže je to moc fajn. Celkově jsou šatny mnohem lepší, než bývaly,“ tvrdí Rus. Chválou nešetří ani na adresu sprch a sušárny. Nefunkční sprchy, ze kterých teče jen pramínek vody a teplota nejde regulovat, jsou pryč. Sprchy jsou podél zdi a zmizely sloupy, které tady zabíraly místo. V sušárně je několik panelů s teplým vzduchem. „Je to rozdíl oproti studené místnosti, která tu bývala,“ řekl Rus. Co ale Sedmička hodnotí jako minus, jsou chybějící háčky na zavěšení ručníků nebo jiný odkládací prostor.
Pětadvacet metrů dlouhý bazén s šesti plaveckými dráhami závodníkům i běžným plavcům vyhovuje.
„Bylo by pěkné mít tady padesátku. I tak je to ale na české poměry hodně slušný bazén. Čekal jsem v jedné části bazénu větší prohlubeň. Pro plavání je to příjemnější,“ míní Martin Rus, specialista na krátké tratě. Díky ozonizaci je ve vodě minimum chloru. I proto hodnotí plavec bazén velmi dobře. Od Sedmičky plovárna dostává palec nahoru za zázemí.