Bedřicha si vykopali hráči Red Dogs Respekt Kal

Čuníka Bedřicha si z Týnce u Klatov odvezli fotbalisté Red Dogs Respekt Kal. Na tamním hřišti totiž vyhráli třetí ročník turnaje v malé kopané Řepoň Cup 2009.

„Za příjemného počasí se sešlo čtrnát týmů nejen z Klatovska,“ připomněl člen pořádajícího týmu FC Týnec Kamil Votruba. Po přivítacím drinku začaly boje ve dvou sedmičlenných skupinách, o čtyři postupová místa do play off turnaje. O dodržování pravidel malé kopané se celý den starala dvojice Václav Husník a Roman Bína. A svých rolí rozhodčích se ujali na výbornou. Hrálo se na dvakrát šest minut v základní skupině. Během 42 zápasů ve skupinách se bojovalo na dvou připravených hřištích až do posledního zápasu tvrdě, ale v rámci pravidel.

„Bohužel jedinou kaňkou na turnaji bylo nezaviněné zranění brankáře domácího celku Řepy Týnec, který si utrhl achilovku. Přejeme mu brzké uzdravení,“ uvedl Votruba. Po odehrání základních skupin se do play off probojovalo osm týmů (Hurikáni, Bomber DO, Užgorod N.K, Peace, Ďi do práce, Curakov, To je jedno, Red Dogs), které si to rozdaly v systému klasického pavouka o konečného vítěze turnaje. Hrací doba byla tentokrát dvakrát deset minut.

„Přestože toho měli všichni aktéři plné zuby, bojovali na hřišti srdnatě až do konce. Nebyla nouze o napínavé momenty, stejně tak jako o překvapení v podobě nečekaných úspěchů týmů To je jedno a především Ďi do práce, jenž byl označen za černého koně turnaje,“ dodal Kamil Votruba. Do finále se nakonec probojovaly týmy Red Dogs a Hurikáni. Už při úvodním hvizdu bylo jasné, že mračna, která se valila směrem k hřišti určitě někomu přinesou štěstí. Během druhého poločasu se spustil prudký déšť, který nakonec přinesl štěstí týmu Red Dogs, který se stal vítězem a současně majitelem čuníka Bedřicha. Loňský bronzový tým Hurikáni se polepšil o jedno místo a byl stříbrný.

Bronzovými se nakonec stali Ďi do práce. Letos pořadatelé připravili i vloženou soutěž o třicetilitorvý sud piva, a to v přesnosti střelby. Po dramatickém boji nakonec zvítězil z celkových 32 hráčů Marek Brůha z týmu Hurikáni. Individuální ceny si odnesli Miroslav Klampárik (Ďi do práce) za Osobnost turnaje, cenu pro Exota dne s přehledem obhájil Petr Smolík (Ďi do práce), nejlepším gólmanem se stal Petr Beran, a cenu za nejlepšího střelce si odnesl Zdeněk Cimbota (oba z týmu Hurikáni).

„Doufáme, že se letošní ročník povedl, což však musí posoudit jiní, a že se všem zúčastněným u nás líbilo. A to jak na hřišti, tak v Maštali. Měli jsme sice nějaké drobné problémy, ale to se při pořádání takovýchto akcí stává. Počasí nám přálo víc než jsme doufali, ideální pro fotbalové klání, tudíž ani horko ani zima,“ řekl pořadatel a pokračoval: „Děkujeme všem, kteří se jakýmkoliv způsobem na Řepoň Cupu 2009 podíleli. Přejme si, ať se u nás na Týnci opět všichni sejdeme při 4. ročníku Řepoň Cupu 2010.“

VÝSLEDKY

Zápasy základní skupiny A Mezi ploty – Titanic 0:0; Užgorod N.K - To je jedno 2:0 (branky: Havránek, Lužný); Hurikáni - Music C. Sparta 3:0 (Strolený, Cimbota 2); Mezi Ploty - Ďi do práce 1:0 (Svoboda); Titanic - Užgorod N.K 0:1 (Havránek); To je jedno – Hurikáni 0:1 (Klinger); Music C. Sparta - Ďi do práce 1:1 (Nový – Smotl); Mezi ploty - Užgorod N.K 0:4 (Lužný, Kubový Petr, Havránek 2); Titanic - To je jedno 0:0; Hurikáni - Ďi do práce 3:1 (Cimbota, Čorňak – Čáp); Mezi Ploty - Music C. Sparta 1:3 (Svoboda - Nový 2, Šindelář); Užgorod N.K – Hurikáni 0:0; To je jedno - Music C. Sparta 1:0 (Turner); Titanic - Ďi do práce 1:3 (Šantora - Toman 2, Fait,ČK – Šantora); Mezi ploty – Hurikáni 0:2 (Brůha 2); Užgorod N.K - Music C. Sparta 2:0 (Havránek 2); To je jedno - Ďi do práce 0:2 (Hamhalter, Klampárik); Titanic – Hurikáni 0:5 (Šmíd, Klinger, Cimbota, Strolený, vlastní, ŽK: Klinger); Mezi Ploty - To je jedno 0:1 (Turner); Užgorod N.K - Ďi do práce 1:1 (Lužný – Toman); Titanic - Music C. Sparta 3:0 kontumačně.

Zápasy základní skupina B Red Dogs - 2.B 5:1 (Rückl, Otepka 2, Míčko 2); Řepy Týnec – Devils 0:0; Bomber Domažlice – Curakov 1:1 (Balín – Lávička); Red Dogs – Peace 1:1 (Otepka – Urban); 2.B - Řepy Týnec 0:2 (Pytel, Kanta); Devils - Bomber Domažlice 0:1 (Hora); Curakov – Peace 3:1 (Břečka, Papež, Lávička – Urban); Red Dogs - Řepy Týnec 1:0 (Míčko 2.B – Devils 2:3 (Pitel 2 - Holý, More); Bomber Domažlice – Peace 0:2 (vlastní, Urban); Red Dogs – Curakov 1:1 (Müller – König); Řepy Týnec - Bomber Domažlice 0:1 (vlastní); Devils – Curakov 0:1 (Papež); 2.B – Peace 2:2 (Šmolc, Vraný - Petruška ml. 2); Red Dogs - Bomber Domažlice 1:0 (Suk); Řepy Týnec – Curakov 1:1 (Votruba – Břečka); Devils – Peace 0:1 (Urban); 2.B - Bomber Domažlice 0:1 (Švejnoch); Red Dogs – Devils 3:0 (Müller 3); Řepy Týnec – Peace 0:3 (Petruška st., Urban 2); 2.B – Curakov 0:6 (Maxa, Pitel 2, Papež, König 2).

Play Off - Řepoň Cup 2009
Čtvrtfinále
Hurikáni - Bomber Domažlice 3:2 penalty (Cimbota 2 - Hora, Balín); Užgorod N.K – Peace 1:2 (Havránek - Petruška ml., Urban); Ďi do práce – Curakov 3:1 (Pöper, Hamhalter, Fait – König); To je jedno - Red Dogs 0:2 (Horejš, Míčko).

Semifinále Hurikáni – Peace 3:2 (Klinger, Cimbota 2 - Petruška, Urban); Ďi do práce - Red Dogs 0:1 (vlastní).

zápas o 3. místo Peace - Ďi do práce 1:3 (vlastní - Toman 2, Hamhalter).

Finále Red Dogs Respekt Kal – Hurikáni 1:0 (Otepka).

Pořadí: 1. Red Dogs Respekt Kal
2. Hurikáni
3. Ďi Do Práce
4. Peace
5. Užgorod N.K
6. Curakov
7. SK Bomber Domažlice
8. To Je Jedno
9. Řepy Týnec
10. Titanic Hůrka
11. Mezi Ploty
12. Music Club Sparta
13. Devils
14. 2.B

Individuální ceny: Osobnost turnaje – Miroslav Klampárik (Ďi Do Práce) Nejlepší brankář – Petr Beran (Hurikáni) Nejlepší střelec – Zdeněk Cimbota (Hurikáni) Exot dne – Petr Smolík (Ďi Do Práce) Soutěž o přesnost střelby o 30l sud piva: Marek Brůha (Hurikáni)