Bentley Continental má za sebou facelift a jezdí jen na šest válců

Bentley Continental

Bentley Continental

Bentley Continental
Bentley Continental
2
Fotogalerie
I značka Bentley ukáže na autosalonu v Ženevě facelift jednoho ze svých modelů. Změny na Bentley Continental jsou skutečně jen kosmetické, povšimněte si třeba nového předního nárazníku a zadního víka kufru. Nová je i nabídka 20" a 21" kol z lehké slitiny a rozšířila se paleta dostupných barevných kombinací.

Všechny modely řady Continental dostanou rovněž nové provedení čalounění sedadel a v interiéru se změní spousta drobných detailů jako třeba volant a design řadících pádel automatické převodovky. Nová je i centrální konzola s úložným prostorem a na palubě můžete mít Wi-Fi.

Snížení spotřeby automobilka dosáhla především systémem vypínání poloviny válců při částečném zatížení motoru, takže podle normy NEDC teď dvanáctiválcový Bentley spotřebuje jen 14,1 litru na 100 km. Lední medvědi mají určitě radost.

Upraveného dvanáctiválce se dočkal i luxusní sedan Bentley Continental Flying Spur, ve kterém má motor výkon 625 koní a točivý moment 800 Nm. Rovněž Flying Spur se umí změnit v šestiválec a jeho normovaná spotřeba dosahuje na 14,5 litru na 100 km.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz