Bentley se dvoří zpěvákům, hercům, králům… bývalým zákazníkům Maybachu

Největší fanoušek Maybachu? Zřejmě rapper Jay-Z. Vlastní dva tyto přepychové vozy

Největší fanoušek Maybachu? Zřejmě rapper Jay-Z. Vlastní dva tyto přepychové vozy Zdroj: profimedia.cz

Sportovně vyhlížející Continental GT V-8, který byl představený na autosalonu v Detroitu, se objeví v prodeji na jaře. Už dnes ale představitelé automobilky Bentley přemýšlejí, jak k němu přilákat boháče, kteří si dříve kupovali luxusní vozy značky Maybach.

Společnost Daimler v listopadu oznámila, že plánuje ukončit výrobu vozů značky Maybach, jejichž cena začínala na 380 tisících dolarech. Ty si kupovali třeba Samuel L. Jackson, hvězda filmu Pulp Fiction, rapper Jay-Z, Juan Carlos, španělský král.

Přepychové koráby na kolech značky Maybach si oblíbili i ropný magnát a miliardář Roman Abramovič, vlastník fotbalového klubu Chelsea či brunejský sultán, velký znalec a fanoušek automobilů. Ten ještě nedávno například vlastnil 25 vozů Ferrari (mezi nimi byly F40, F50 či Enzo), ale i unikáty jako Cizeta V16 nebo BMW Nazca C2.

Bentley Continental GT V-8Bentley Continental GT V-8 | Bentley

A ti všichni nyní mohou očekávat dopis od značky Bentley patřící koncernu Volkswagen.
Britský výrobce luxusních automobilů se totiž rozhodl obrátit na superboháče, kteří si oblíbili značku Maybach. Doufá, že se mu je podaří přetáhnout na svoji stranu.

„Odchod Maybachu ze scény je pro nás velkou obchodní příležitostí. A my ji hodláme využít,“ řekl otevřeně Wolfgang Duerheimer, šéf Bentley. „Jsme v kontaktu se zákazníky Maybachu. Co jsem od nich slyšel, nebylo příliš pozitivní… byli roztrpčeni, cítili se opuštěni,“ dodal.

Příležitost ale cítí i další – třeba Rolls-Royce. Očekává, že bývalí zákazníci Maybachu si začnou kupovat právě její modely Ghost a Phantom.

Bentley Continental GT V-8Bentley Continental GT V-8 | Bentley