Berete nám garáže, bědují lidé

Majitelé garáží pod Pístovem protestují proti cyklostezce.

„Berete nám možnost používat naše garáže,“ lají v těchto dnech směrem k magistrátu lidé, kteří mají garáže u silnice z Jihlavy do Pístova. Právě zde nyní město začalo budovat novou cyklostezku a chodník.

„Je to projev arogance úředníků. Stezka je budována na komunikaci, kterou si majitelé vybudovali svépomocí a město se o ni nestaralo. Nyní se na ni nesmí, takže přibližně pět set majitelů garáží má zakázán přístup ke svým garážím,“ napsal do redakce Karel Tesař.

Podle magistrátu by měli lidé užívat nezpevněnou cestu v zadní části areálu. „Její stav je ale takový, že hrozí poškození aut. A v zimě je to tu nesjízdné, takže garáže jako bychom neměli,“ říká Petr Šimon. Ten stojí i za peticí, kterou se nyní spolu s dvěma sty padesáti dalšími vlastníky garáží snaží dosáhnout toho, aby cesta byla alespoň vyasfaltována.

Lidé radnici vyčítají i to, že se o ztrátě příjezdové cesty dověděli až ve chvíli, kdy asfaltku rozbily sbíječky. „Není technicky možné informovat každého majitele,“ uvedl náměstek primátora Radek Vovsík.

Podle tajemníka magistrátu Lubomíra Dohnala se počítá s tím, že bude náhradní cesta vyspravena. „Nyní jednáme o tom, aby se do rozpočtu na příští rok dostala nová třímetrová komunikace,“ řekl.

Názory na cyklostezky pište na: redakcejihlava@mf.cz