Beseda bude opět rozmarná

Po zimní přestávce opět ožívá secesní Hudební pavilon ve vnitrobloku Měšťanské besedy. Začíná Rozmarné léto.

Celoletní kulturní hody pod širým nebem budou opět servírovat koncerty rozmanitých žánrů, divadlo pro děti i dospělé a chybět nebudou ani oblíbená taneční odpoledne. „Poměrně velký prostor dostane především worldmusic. Tento žánr se nám v loňském prvním ročníku v tomto prostoru velmi osvědčil, zájem lidí nás příjemně překvapil. Je to styl hudby, která se pod širé nebe a k popíjení dobrých nápojů určitě hodí,“ říká Martina Kurfirstová z pořadatelského Dominik Centra.

Rozmarné léto, jak se tento projekt jmenuje, odstartuje v neděli dopoledne představení pro nejmenší. Divadýlko Kuba jim zahraje svoje Mňam pohádky. „Rodiče s dětmi sem na pohádky budou moci zajít po celé léto každou neděli, vždy hodinu před polednem,“ dodává Martina Kurfirstová.

Na své si během léta přijdou v Měšťanské besedě i milovníci tance. „Prostředí pavilonku je velmi příjemné. Už se sem moc těšíme. Pořád tu přetrvává cosi z atmosféry doby, kdy byla Beseda postavena,“ přemítá Miloš Chaloupka, který tu bude hrát se svým orchestrem Original, a to střídavě s Duem Evergreen klasik. První taneční odpoledne je připraveno na 27. června.