Betlémské světlo rozsvítí domovy

Plamínek z Betléma, který do Česka dorazil před několika dny vlakem, budou rozdávat skauti v Kladně i Slaném.

Ke kapli sv. Floriána na kladenskou pěší zónu mohou v sobotu 19. prosince v poledne přijít zájemci, kteří si chtějí domů odnést Betlémské světlo. Novodobý symbol Vánoc dovezený ze Svaté země kladenští skauti převezmou jen několik desítek minut předtím od kolegů z rychlíku R 774 v Kralupech nad Vltavou, kde staví v jedenáct hodin a osmnáct minut.
„Betlémské světlo budeme v Kladně rozdávat také ve středu 23. prosince opět v kapli svatého Floriána, a to od devíti hodin dopoledne do tří odpoledne. Na Štědrý den si ho lidé budou moci vzít po odpolední mši v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně v Kročehlavech,“ řekl vůdce skautského střediska Orion Kladno Michal Novák.

Truhla není dosud plná

Plamínek z Betléma budou rozdávat i skauti ve Slaném či Libušíně.
Světlo je poselstvím přátelství a klidu i obdarování. Možností, jak pomoci, mají Kladenští několik. Už od první adventní neděle je u vánočního stromu na náměstí Starosty Pavla Pohádková truhla splněných přání, kam lze vhodit peníze. Ty později poslouží dětským domovům ve městě i okolí. Dárcovskou SMS na číslo 87777 ve tvaru DMS ZVIREVNOUZIKLADNO je možné podpořit také záchrannou stanici AVES. Z každé zaslané zprávy dostane stanice sedmadvacet korun. Připravená je i tradiční Tříkrálová sbírka.