Bez porážky válčí dívky Slovanu

Liberecké fotbalistky jsou suverénní. Po osmém kole druhé ligy figurují na první příčce tabulky s pětibodovým náskokem.

Hned několika nej se mohou pyšnit fotbalistky Slovanu Liberec. V letošní sezoně zatím nepoznaly chuš porážky, ani remízy. Vsítily nejvíce branek a nejméně obdržely. Skóre 53:7 po devíti utkáních je vizitkou suverénního celku druhé ligy žen.
„Proti minulé sezoně jsme posílili hlavně útok, což se pozitivně promítlo do naší hry. Dáváme góly a obrana se čím dál víc sehrává. Na celkové hře družstva je vidět, že jsme dobrá parta. Všechny se snažíme podávat dobré výkony, aby byli spokojení trenéři, fanoušci, vedení Slovanu a i my hráčky,“ popsala obránkyně Veronika Kovářová. Poslední utkání proti Příbrami však poznamenala početná marodka. Trojice libereckých fotbalistek zůstala doma a čtveřice musela nastoupit i přes zdravotní problémy. Na lavičku se tak dostala například Ježková, která s týmem už dva roky netrénovala.

Neporazitelnost udržely

Následkem improvizovaného složení družstva se málem stalo překvapení kola. Hráčky Příbrami, které patří pozice na konci tabulky, byly blízko tomu, aby si z Liberce odvezly body.
I když se fotbalistky Slovanu po brankách Jarchovské a Sittové ujaly vedení, v šedesáté minutě se po tlaku v liberecké obraně prosadila i hostující Příbram. Rázem byly Středočešky aktivnější. Po nezdařených pokusech na obou stranách však nakonec zůstal stav utkání 2:1.
„Byl to zatím náš nejslabší výkon. Bez tréninků muselo zaskočit několik jiných hráček a bylo to znát. Fyzicky dobře připravený soupeř nám presinkem dělal velké potíže,“ zhodnotil liberecké vystoupení trenér Jaroslav Gajdoš.
Náladu si Gajdoš i se svými svěřenkyněmi spravil o týden později, kdy Slovan na hřišti Staré Lysé zvítězil 4:2. V letošním roce se fotbalistky Slovanu Liberec střetnou 29. října s týmem Dolních Měcholup a o týden později zavítají na trávník Teplic.

DOSAVADNÍ VÝSLEDKY FOTBALISTEK

Stará Lysá - Liberec 2:4
Liberec - Příbram 2:1
Postoloprty - Liberec 0:12
Liberec - Mladá Boleslav 9:1
Rakovník - Liberec 0:5
Liberec - Dukla Praha 4:0
Krupka - Liberec 2:6
Liberec - Zlíchov 7:1
Liberec - Karlovy Vary 4:0