Bílé peklo nekončí. Tygři hrají o finále

Těžko se už letos v Liberci stane něco více neuvěřitelného než postup Bílých Tygrů mezi nejlepší čtyřku hokejové extraligy.

Po stranách obří tlamy tygra šlehají plameny a tlamou ven na led vyjíždějí hokejisté v bílých dresech. Okolo nich vřeští bezmála sedm a půl tisíce lidí, kteří nad hlavami mávají bílými ručníky.
Jsou to ti samí fanoušci, kteří ještě na konci ledna plánovali, že se z hlediště zvednou a na protest proti bídným výkonům mužstva odejdou z haly. V internetových diskusích sklízeli hráči i celý klub ostré nadávky.
V libereckém rádiu nechali fanoušci dokonce generálnímu manažerovi zahrát písničku. Byl to song Michala Tučného Pověste ho vejš, ať se houpá. Dnes je realita jiná.
„Pinc na Hrad!“ píšou fanoušci v internetových diskusích. Nebo: „Indiáni dostali deku. Pardon, ručník,“ objevuje se dál v narážce na to, co se při domácích zápasech Tygrů teď děje.
Jen dostat se útrobami Tip-sport arény do hlediště je problém. Všude davy lidí, většina z nich má na sobě něco bílého. Z reproduktorů před zápasem se line hardrocková hudba. V tomhle tempu vlítnou Tygři na soupeře, přejí si asi všichni, kteří zrovna nepřijeli z Plzně.
Se začátkem zápasu začíná peklo. To bílé. Ať se podíváte kamkoliv, všude se nad hlavami točí bílé ručníky. Trochu nevýhoda je, pokud za vámi zrovna sedí tygří fanoušek dětského věku. Ruce mu ještě nevyrostly tolik, aby ručníkem točil dost vysoko, a tak víří i vlasy okolních vyšších diváků.
I tohle bílé peklo hrálo ve čtvrtfinále svou roli. „Byl to jeden z důležitých momentů, díky kterým jsme sérii s Plzní otočili,“ chválil diváky gólman Marek Pinc, který v posledních zápasech předváděl až neuvěřitelné zákroky. „Atmosféra tady byla vynikající a doufám, že to takhle bude pokračovat i v semifinále,“ dodal.
V boji o medaile se Bílí Tygři utkají s Pardubicemi, třetím nejlepším týmem základní části. Celá série začíná v sobotu a neděli dvěma zápasy, které se budou hrát v Pardubicích. Příští týden ve středu se série na dva dny přesune zase do Liberce. Vstupenky na tyto semifinálová utkání jsou už od pondělí v prodeji. Majitelé klubových sedaček a VIP mají zápasy semifinále v ceně své celosezonní karty a jejich místa jim budou k dispozici. Majitelé permanentek ze základní části do ostatních sektorů mají předkupní právo na permanentku na play-off či jednotlivé vstupenky na domácí utkání semifinále.