Blažek: Mám normální smlouvu

Zkušený brankář Jaromír Blažek ještě nekončí. Rozhodl se, že ze Sparty půjde do FC Vysočina.

Hned několik much jednou ranou se podařilo v minulých dnech zabít vedení FC Vysočina. Do druholigového Amužstva získalo pro jarní část soutěže zkušeného brankáře, jehož jméno navíc přitahuje pozornost médií jako magnet.

Novou posilou jihlavského týmu se stal 10. ledna minimálně na půl roku bývalý reprezentační gólman a dlouholetá ikona pražské Sparty Jaromír Blažek.

„Chtěl bych Jaromírovi moc poděkovat za to, že se rozhodl ještě nekončit. “e svoji kariéru hodlá spojit s naším klubem, a že nám chce pomoct dosáhnout na cíle, které máme,“ prohlásil na adresu nejnovější akvizice ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis.

Ten také přiznal, že Blažka hodlá jihlavský klub využívat i v oblasti reklamy. „Já myslím, že na tom můžeme získat, bude to pro nás výhoda. Stačí se podívat na Řepku, který podepsal Českým Budějovicím a noviny jsou ho v posledních dnech plné,“ poukázal na přestup Blažkova bývalého sparťanského spoluhráče a kamaráda.

Mimochodem ten prý devětatřicetiletému brankáři druholigovou Jihlavu schválil. „Jo, neměl s tím problém,“ vykládal Blažek. „Ale ono to nefunguje tak, že bychom si něco schvalovali. Jen se prostě navzájem informujeme. On mi řekl, že jde tam, a já jemu, že sem,“ dodal.

Volno kvůli manželce

Nad nabídkou z FC Vysočina rozmýšlel několik dnů a v jednu chvíli byl dokonce rozhodnutý, že nepřijme nejenom tuhle, ale žádnou. „Je to tak, den před podpisem jsem si řekl, že s kariérou defi nitivně končím. Ale vydrželo mi to asi jen sedm hodin,“ přiznal. „Jihlava mě nakonec přesvědčila, abych svůj názor změnil. Vždycky, když jsem o ní s kýmkoliv od fotbalu mluvil, tak jsem na ni slyšel jenom samá pozitiva. Že je to stabilizovaný klub s výborným zázemím,“ svěřil se.

Gólman s reprezentační vizitkou a s tolika zkušenostmi by ovšem mohl být pro FC Vysočina i dost těžkým finančním břemenem. „Je to velké jméno a skvělý brankář, ale má také obrovské srdce, které v tomto případě sehrálo větší roli než peníze. Tím jsem myslím řekl úplně všechno,“ uvedl Tulis v odpovědi na otázku týkající se výše kontraktu.

A co na to Blažek? „Moje smlouva s Jihlavou je úplně normální. Já jsem od ní dostal nějakou nabídku a o penězích jsme se dál nebavili. Jediné, proč jsem váhal ji přijmout, a z čeho jsem měl a ještě pořád trochu mám obavu, je cestování. Ale to určitě přejde,“ přesvědčoval. Tabulku po podzimní části druhé ligy má rodák z Brna nastudovanou naprosto perfektně. „Vím, že je Vysočina třetí a má stejně bodů jako druhý Střížkov. A že tabulku vede Ústí nad Labem. No a pak taky vím, že Jihlava chce jednoznačně postoupit. Víc už vědět nemusím,“ oznámil.

Jenže postupový cíl do elitní domácí soutěže ohlásilo vedení FC Vysočina už několikrát i v minulých letech a nakonec z toho pokaždé sešlo. „Já si ale myslím, že teď je všechno nastartované dobře. A já bych byl moc rád, kdyby o našem postupu bylo rozhodnuto už tak dvě kola před koncem. Ona má totiž manželka narozeniny, a tak bych potřeboval volno,“ uvedl se smíchem Blažek.

Hlavní trenér jihlavského Atýmu Roman Pivarník sice prohlásil, že o místo v sestavě bude muset zkušený brankář bojovat úplně stejně jako všichni ostatní, ovšem po chvilce dodal. „Je ale taky pravda, že ne každá startovací pozice je stejná.“