BMW M4 Concept: oficiální podoba „supertrojky“ je venku

BMW M4 Concept

BMW M4 Concept

BMW M4 Concept
BMW M4 Concept
BMW M4 Concept
BMW M4 Concept
BMW M4 Concept
8
Fotogalerie
Premiéra plánovaná na Frankfurt zůstává v platnosti. Ale na novou M4 se můžete podívat už nyní.

Do éteru unikly oficiální snímky podoby nového BMW M4 Coupe Concept. A proč toto auto budí takové emoce? Důvodů je několik, tedy alespoň dva. Jde o vyčlenění všech dvoudveřových verzí řady BMW 3 do samostatné řady BMW 4 a s ním spojený zánik slavného jména BMW M3. Řadu 4 zatím reprezentuje jen BMW 4 Coupé, ale už teď se můžete podívat na to, jak by mohlo vypadat otevřené BMW 4 Convertible. Nyní však přichází špičkové kupé BMW M4.

Jeho podobu do značné míry předznamenala již premiéra kupé BMW 4 M Performance, jež se odehrála na sklonku července v Lisabonu. Naše odhady se ale potvrdily, takže „skutečné M“ vyniká ještě výraznějšími tvary. Na první pohled si tak všimneme třeba zcela nového předního nárazníku s mohutnými otvory pro zajištění přístupu vzduchu k chladičům a brzdám.

Pod jeho přední kapotou najdeme nový „modulární“ motor BMW, na který má navazovat rovněž nová, tentokrát dvouspojková sedmistupňová převodovka. Atmosféricky plněný osmiválec z dosavadního BMW M3 se stane minulostí, na jeho místo nastoupí obligátní, přeplňovaný řadový šestiválec 3,0 l, u nějž se dá lépe „kouzlit“ s emisemi.

Dosahovat bude výkonu přibližně 455 koní (335 kW) a točivého momentu okolo 550 Nm. Pohon zadních kol zůstane zachován, „čtyřkolka“ tedy nakonec nebude, protože by prý změnila charakter vozu a zvýšila jeho hmotnost. Před Frankfurtem se BMW M4 Coupe Concept ukáže v kalifornském Pebble Beach na tamní soutěži elegance.