Bohdan Ulihrach porazil i Samprese

Český tenista hraje stále dál.

V dubnu ukončil bývalý daviscupový hráč Bohdan Ulihrach svou kariéru na okruhu turnajů ATP. Jenže tenis hraje muž, který měl nejlepší formu v letech 1995 až 1999, stále dál.

Nejvýš to dotáhl na dvaadvacáté místo světového žebříčku. Stal se vítězem tři turnajů ATP a ukořistil jeden obzvláště cenný skalp.

„Porazil jsem Američana Peta Samprase. Bylo to v sedmadevadesátém roce,“ vzpomíná rodák z Kolína Ulihrach, který momentálně působí v německé bundeslize.

„Na podzim bych měl hrát ve Francii, takže zatím jsem aktivní. Jak dlouho, to se uvidí. I když přestanu hrát, chci zůstat u sportu. Samozřejmě nejlíp u tenisu a klidně jako trenér,“ říká čtyřiatřicetiletý Ulihrach.

Narodil se v Kolíně a raketu vzal do ruky poprvé v šesti letech na tamních kurtech. V Kolíně také vyhrál mezi žáky svůj úplně první turnaj.

Prázdniny? Jen tenis

„Mým prvním trenérem byl táta, po něm pan Komers. To už je hodně let, takže si na to moc nevzpomínám. Jen si pamatuji, že jsme o prázdninách jezdili jen po turnajích a skoro nikdy jsme s rodiči nejeli někam na dovolenou,“ podotýká Ulihrach.

Ve čtrnácti letech Ulihrach odešel z polabského města, aby mohl hrát a trénovat v Praze. V osmnácti letech se stal profesionálním tenistou.

„V Kolíně jsem byl naposledy před dvěma měsíci. Měli jsme sraz lidí ze základky po dvaceti letech. Z rodného města mám nejraději Borky, u kterých jsme s rodiči bydleli. Právě tady jsem v mládí vyrůstal,“ dodává Ulihrach.