Boleslav najala trenéra Tlačila

Vedení BK Mladá Boleslav se dohodlo na spolupráci s trenérem Janem Tlačilem, který už zítra povede trénink mužstva Bruslařského klubu společně s dosavadním asistentem Jiřím Šejbou.

Sedmičku o novém trenérovi exkluzivně informoval manžer klubu Luděk Bukač.

“Kdybychom věděli, že budeme hrát předkolo, nového trenéra nejspíš nesháníme. Momentálně je však šance na postup okolo dvaceti až třiceti procent a potřebujeme kouče, který se bude věnovat týmu stoprocentně. Přeci jen, já mám v klubu na starosti mnoho jiných věcí,“ vysvětlil Bukač.

Právě sportovní manažer převzal mužstvo po odvolaném Vladimíru Čermákovi a tým vedl v posledních čtyřech duelech. “Byl jsem spokojený s utkáními proti Litvínovu a v Českých Budějovicích. Zápasy s Vítkovicemi a Brnem ale nebyly v pořádku. Tým nestačil fyzicky. Jan Tlačil je pracovitý trenér a pomůže nám k tomu, abychom na tom byli po fyzické i herní stránce třeba jako na začátku sezony,“ dodal Bukač. “Potřebujeme uhrát buďto předkolo play-off, anebo horní příčky v play-out.“

Kdo je Jan Tlačil S hokejem začínal v rodné Třeboni, ale ještě v žákovském věku se přesunul do Českých Budějovic. V průběhu základní vojenské služby nastupoval za Duklu Hodonín, několik utkání odehrál za Duklu Jihlava a VTJ Písek. Od sezóny 1980/81 nastupoval v prvoligovém kádru Motoru. V roce 1988 přestoupil do Sparty Praha, za niž odehrál dvě sezóny. Poté odešel do rakouského KSV Kapfenberg. Po dalším roce přestoupil do Francie, kde také hráčskou kariéru ukončil a začal se věnovat trénování.

Dlouho trénoval ve Francii, odkud se vrátil do Budějovic až v sezoně 1997/1998. Působil jako asistent juniorů, následující dva roky vedl dorost a v ročníku 2000/2001 se poprvé posadil na lavičku “A“ týmu. Rok nato se vrátil k juniorům, které dovedl až do finále. Další jeho kroky vedly do zahraničí. Okusil znovu Francii a nově i Švýcarsko.

Pro sezonu 2008/2009 si jej vybral Ernest Bokroš jako asistenta českobudějovického Mountfieldu a po jeho odvolání na přelomu roku jej nahradil v roli hlavního kouče. Jihočechy vedl až do října 2009.