Box začal úzce spolupracovat s Googlem a bude integrovaný s kancelářskými aplikacemi

Nové logo Googlu

Nové logo Googlu Zdroj: CTK

Box patří mezi přední poskytovatele cloudového úložiště pro firemní zákazníky a v tomto směru se mu stále daří pevně držet pozici nejen oproti Dropboxu, ale i ostatním, komplexnějším platformám od Microsoftu nebo Googlu.

Jak jsme ale psali ve starším článku, samotného ukládání dat nemá do budoucna šanci na úspěch, protože trh nakonec převezmou služby, které budou poskytovat vše v jednom a samotné úložiště se tak stane jednou z mnoha vlastností celé platformy. Šéf Boxu ale rozhodně takový vývoj předpokládá, čemuž odpovídá i novinka v podobě partnerství s Googlem.

Na konferenci Boxu se objevil zástupce Googlu pro cloudovou platformu a oznámil, že úložiště Box bude integrované do Google Docs, vyhledávací aplikace Springboard a dalších částí platformy.

Box hodně sází na bezpečnost a ochranu dat, která je ve firemním prostředí mnohem důležitější, než v případě osobního použití. Právě zabezpečená platforma ve spolupráci s Google Docs by měla umožnit větší možnosti pro efektivní práci se soubory a jejich případnou úpravou. Kombinace by tak mohla být silnou stránku pro získání dalších zákazníků.

Web Recode nadhodil spekulaci, že by Google mohl teoreticky koupit Box, který má na veřejné burze aktuálně hodnotu kolem 1,76 miliardy dolarů. Taková varianta rozhodně připadá v úvahu, pro Google by to však nebyla akvizice z pohledu technologií, jako spíše zákazníků, kterým by pak mohl prodávat komplexnější balíčky služeb a do budoucna tak konkurovat lépe ostatním velikánům jako Microsoft, Apple, Salesforce a dalším.

Box se v minulosti spojil například i s IBM nebo Cisco, takže i samotná značka má v podnikovém prostředí určitě dobře využitelnou hodnotu.