Britský sprinter chce dražit sám sebe, aby měl na olympiádu

James Ellington

James Ellington

Britský sprinter se rozhodl umístit sám sebe do internetové dražby v zoufalé snaze získat sponzory, kteří by mu pomohli dostat se na letní olympijské hry konané v příštím roce v Londýně, uvedla dnes stanice BBC. Požaduje alespoň 30 tisíc liber (asi 880 tisíc korun). Případný vítěz dražby získá právo umístit své logo na soupravě Jamese Ellingtona při tréninku a tiskových vystoupeních.

Šestadvacetiletý Ellington se vrátil na tratě po čtyřleté pauze, kdy se zotavoval z vážného zranění, a letos s hodnotou 20,52 vteřiny zaběhl nejrychlejší britský čas na 200 metrů v běžné nadmořské výšce.

Sponzory ale dále odrazuje soupis jeho zdravotních obtíží, a tak sprinter, který běhá i 100 metrů a štafetu, podle svých slov potřebuje minimálně 30 tisíc liber na pokrytí nákladů na živobytí a trénink. Jinak prý nemá šanci soupeřit o místo v olympijské reprezentaci.

„Jsem teď bez zranění a… možná jedna z největších sprinterských nadějí téhle země pro příští rok,“ prohlásil atlet. Vyjádřil přesvědčení, že je s to získat Británii na olympiádě medaili. „Pokud mám ale naplno trénovat na olympiádu, nemůžu mít normální práci.“