Budoucí šéf EADS by se neměl chovat "jako blb"

(VIDEO) Společnost EADS vlastní 80 procent firmy Airbus, která si stojí velmi dobře, o čemž svědčí třeba kontraktační triumf na nedávném pařížském aerosalonu. Přesto však francouzský obchodní svět pocítil lehké rozpaky nad možným budoucím obrazem firmy poté, co se rozšířilo „cukrovací“ video z magazínového focení Arnauda Lagardèra a jeho přítelkyně Jade Foretové. Společnost Lagardère vlastní 7,5 procentní podíl v EADS a Arnaud Lagardère by se příští rok mohl stát jejím předsedou.

Vypadalo to jako běžné focení ze života celebrit pro časopis Paris Match, který patří do francouzské mediální firmy, píše The Economist. Arnaud Lagardère, její majitel, se cukruje se svou novou přítelkyní, modelkou Jade Foretovou (1990). Později dodal, že miluje její charakter. Zábavné video se rychle rozšířilo, francouzské obchodní kruhy se ale nebavily.

Arnaud Lagardère zdědil společnost po svém otci Jeanu-Lucovi, inženýrovi, který vybudoval leteckou firmu na zelené louce. Připojení mediální skupiny přišlo až později. Mnozí lidé pochybovali, zda Lagardère junior bude schopen vést tak významnou francouzskou společnost.

EADS je významnou evropskou společností. Není divu, že je toto video jejího (pravděpodobně) budoucího předsedy přivedlo do rozpaků

A video z focení ukazuje, že svou roli nebere vážně, říká vedení EADS v Paříži. Někteří vedoucí pracovníci klíčové evropské firmy EADS byli podle The Economistu zděšeni, že se jejich budoucí šéf „chová jako blbeček“.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.