Buldoci doma zachránili třetí ligu

Buldoci rozhodli: Česká fotbalová liga v Karlových Varech zůstane i příští rok. Navzdory bídě venkovních zápasů.

„Doma jsme nejlepší a venku hrůza. Tam jsme úplně tragičtí,“ povzdychl si Marián Geňo po zápase s Náchodem. Do čtyřbrankového výprasku soupeři přispěl sám dvěma góly.
Přesto. Pravidelně nejlepší střelec Buldoků dal svůj teprve pátý a šestý gól. „Na útočníka je to za celou sezonu hrozně málo,“ říká.
Právě v útoku je letošní problém Buldoků. Forvardi nestřílí góly. „Chtělo by to už konečně nějaké dát,“ souhlasí Jan Kotáb, další z karlovarských útočníků i střelců nedělního STŘELEC. Marián Geňo dal v zápase proti Náchodu dvě branky. zápasu. Také on se letos na góly hodně natrápí. „Když ale hrajeme doma, téměř pokaždé vyhrajeme. Tak to zas tolik nevadí,“ utěšuje se.
Jen doma však vyhrávat nestačí. Alespoň pokud se chcete v tabulce dostat výš než do jejího středu. „Na vyšší pozice v tabulce teď stejně myslet nemůžeme,“ ví Geňo.
Naposledy venku Do konce soutěže zbývají už jen dvě kola. Obě budou hrát Buldoci venku. „A Varnsdorf s Letohradem hrají o záchranu až do posledního kola. Bude to složité,“ uvědomuje si Kotáb.
Aš už Buldoci na body dosáhnou nebo ne, jedno je jisté. Na tom, že si v České fotbalové lize zahrají i příští rok, se už nic nezmění.
Pokud by však příští rok uhráli pár bodů i venku, mohli by se prát o něco jiného než o záchranu jako na jaře.