Bývalý areál ČSAD v Praze-Vysočanech změnil majitele

Za 81 600 000 korun byl v dosud největší letošní dražbě v České republice zpeněžen rozsáhlý průmyslový a skladový areál v Praze – Vysočanech v minulosti patřící ČSAD. Transakci realizovala společnost Naxos, největší dražebník v zemi. „Dražby se zúčastnili čtyři zájemci a licitace byla velmi živá. Po 36 příhozech se jejím vítězem stal český investor. Nejnižší podání činilo 75 milionů korun,“ uvedl obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.

Areál o rozloze téměř 31 500 metrů čtverečních je z 95 procent pronajat více než 50 nájemcům a ročně tak vynáší přes 9 600 000 korun. Sestává z administrativní budovy o třech nadzemích podlažích, skladových hal, dílen garáží, opraven i myčky automobilů. „V budoucnu bude pravděpodobně využit pro výstavbu buď čistě komerční, nebo kombinovanou. Územní plán pro Vysočany počítá částečně s výstavbou rezidenční a částečně pro smíšené využití,“ uvedl Nevšímal.

Nového majitele má také průmyslový areál někdejšího Montasu v Hradci Králové. Vítězem dražby, kterou realizoval rovněž Naxos, je český investor z Hradce Králové. Areál vydražil za 47 milionů korun, nejnižší podání činilo 40 milionů korun. V dražby se zúčastnili tři zájemci a příhozů bylo celkem 18.